Tarih: 18.11.2019 11:48

ÇOCUKLAR TATİLDE DİNLENİRKEN SOSYAL VE KÜLTÜREL FAALİYETLERE DE YÖNLENDİRMEK ÖNEM TAŞIYOR

Facebook Twitter Linked-in

Bu ara tatil sayesinde daha dinç bir zihin ile okula dönecek olan çocukların tatil döneminde bir yandan dinlenirken bir yandan da sosyal, kültürel faaliyetler ve spor ile zaman geçirmeleri konusunda uzmanlar uyarılarda bulunuyor.

 

Bu sene ilk kez uygulanan ara tatil uygulaması ile öğrencilerin bir haftalık tatilde hem dinlenmesi hem de kendini ders dışı faaliyetler ile geliştirmesi hedefleniyor. Çocukların ilgi alanları çerçevesinde mümkün olduğunca bilim, sanat, spor ve kültürel faaliyetlere zaman ayrılması tatilin verimli geçirilmesini sağlayacaktır.

 

Bahçeşehir Koleji Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü tatil boyunca çocukların kaliteli zaman geçirmeleri konusunda tavsiyelerde bulunuyor. “Tatil günleri, anne baba ve çocukların birlikte daha yoğun vakit geçirmelerine fırsat tanıdığı için aile bağlarının kuvvetlenmesi anlamında da kıymetli zaman aralıklarıdır. Ebeveyn ve çocuk arasında kurulan sağlıklı ilişki çocuğu hayata karşı güçlü kılan en önemli etkenlerden biridir. Kötü alışkanlık ve bağımlılıklardan koruyan bir aşı gibidir. Çocuğunun çevresi ile sağlıklı ilişkiler kurmasını sağladığı gibi öz güven gelişiminde ve akademik başarıda da etkendir. Çocuğunuzla hangi yaş grubunda olursa olsun ara tatil döneminde gelişimine katkıda bulunmak için yapabileceğiniz bazı etkinlere yer verdik.

Çocuğunuzun özellikleri ve kendi imkanlarınız çerçevesinde önerileri uygulayabilirsiniz.”

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —