Tarih: 21.11.2019 12:47

Çip’te rekabet artıyor

Facebook Twitter Linked-in

Lideri Serkan Ercin, ‘Küresel Yarı İletken Sektörü Araştırması’ndan çıkan sonuçları değerlendirdi. Serkan Ercin, “Başarılı bir yapay zeka çipi geliştirmek için rekabet artıyor. Bilişsel programlama ve makine öğrenimi gibi yeni nesil yapay zeka teknolojilerinin, büyük hacimli ve yapılandırılmamış veriyi işlemesi ve analiz etmesi gerekiyor” dedi.

 

KPMG’nin bu yıl 14’üncüsünü gerçekleştirdiği Küresel Yarı İletken Sektörü Araştırması, sektördeki yeni trendleri ve şirketlerin karşılaştığı sorunları ele alıyor. Küresel yarı iletken şirketlerinden 149 üst düzey yöneticinin katıldığı araştırmaya göre; yapay zeka şimdiden yarı iletken sektöründeki gelir akışında önemli bir paya sahip… 2020 yılında en çok gelir getirmesi beklenen uygulamalar arasında yapay zeka üçüncü sırada yer alıyor. KPMG Türkiye Teknoloji, Medya ve Telekomünikasyon Sektör Lideri Serkan Ercin, yapay zekanın yarı iletken sektöründe inovasyon dalgası yarattığını söyledi.

 

Serkan Ercin, “Başarılı bir yapay zeka çipi geliştirmek için rekabet artıyor. Bilişsel programlama ve makine öğrenimi gibi yeni nesil yapay zeka teknolojilerinin, büyük hacimli ve yapılandırılmamış veriyi işlemesi ve analiz etmesi gerekiyor. Bu da ancak ciddi bir işlemci gücüyle mümkün… Araştırmaya katılanların önemli bir kısmı şirketlerinin bağlantılı cihazlar için sensörler veya tüketicilerine yönelik nesnelerin interneti ürünleri için yeni nesil çip geliştirip pazarlamaya devam ettiğini bildiriyor. Araştırmaya katılan şirketlerin dörtte biri, 14 nanometre veya daha küçük çipler geliştiriyor” dedi.

 

Nesnelerin interneti sektöre ivme kazandıracak

Nesnelerin interneti, 5G, yapay zeka ve otomotiv sektörüne yönelik teknolojilerden gelir sağlamanın müşteri beklentilerinde bir artışı ve daha karmaşık tedarik zincirlerini beraberinde getirebileceğini de ifade eden Serkan Ercin, araştırmadan şu bilgileri paylaştı:

Ar-Ge stratejik önceliklerde ilk sırada

KPMG Hakkında

Denetim, vergi ve danışmanlık hizmetleri sunan ve sektöründeki en büyük dört uluslararası şirketten biri olan KPMG, geçmişi 1867 yılına dayanan, üye firmalar ağı sistemiyle 153 ülkede 207 binin üzerinde çalışanıyla finansal hizmetler, tüketici ürünleri, otomotiv, endüstriyel sektörlerden, gıda, perakende, enerji, telekomünikasyon, kimya gibi pek çok sektöre danışmanlık hizmeti veriyor. KPMG Türkiye ise İstanbul merkez ofisinin yanı sıra Ankara ve İzmir ofisleriyle, 1982 yılından beri 1700 çalışanıyla her sektörden 4000’in üzerinde firmaya sektörler özelinde hizmet verirken, rekabette ihtiyaç duydukları endüstriyel trendler hakkında değer yaratan çözümler sunuyor. Detaylı bilgi için

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —