Çin’de sanayiyi, yüksek teknoloji sektörünün performansı büyütüyor

.


TANITIM 15.11.2022 15:47:00 0
Çin’de sanayiyi, yüksek teknoloji sektörünün performansı büyütüyor

Bugün açıklanan resmi verilere göre Çin’in endüstriyel üretimi, yüksek teknoloji imalat sektörünün güçlü performans kaydetmesiyle ekim ayında artmaya devam etti. Ulusal İstatistik Bürosu’ndan alınan verilere göre, Çin’in önemli bir ekonomik gösterge olan katma değerli sanayi üretimi ekim ayında yıllık yüzde 5 artışla üçüncü çeyreğe göre 0,2 puan arttı.

HABER: BELGİN GÖKTEKİN

 

Sanayi çıktısı, her biri yıllık ana işletme cirosu en az 20 milyon yuan (yaklaşık 2,84 milyon dolar) olan büyük işletmelerin faaliyetlerini ölçmek için kullanılıyor. Verilere göre, ilk 10 ayda Çin’in sanayi üretimi yıllık yüzde 4 artış gösterdi.

Büro, karmaşık bir uluslararası durum ve yerel KOVİD-19’un yeniden canlanması gibi birçok zorluğa rağmen, ülkenin büyüme yanlısı politikaları uygulama çabalarını artırmasıyla Çin ekonomisinin ekim ayında istikrarlı bir toparlanma eğilimini sürdürdüğünü söyledi.

Veriler, madencilik sektörünün üretiminin geçen ay yüzde 4, imalat sektörünün üretiminin ise yüzde 5,2 arttığını gösterdi. Özellikle, yüksek teknolojili imalat sektörü, eylül ayına göre yüzde 1,3 puan artışla geçen ay yüzde 10,6’lık bir artışla üretimiyle güçlü bir büyüme ivmesi kaydetti. Ekim ayında otomobil imalatı üretimi yüzde 18.7’lik keskin bir artış kaydederken, elektrikli makine ve teçhizat imalat sektörünün üretimindeki artış oranı ise yüzde 16.3 oldu.

Bürodan yapılan açıklamada, uluslararası ortamın daha karmaşık ve vahim hale geldiğini ve yurt içi ekonomik toparlanmanın henüz sağlam olmadığını belirterek, en iyi büyüme sonuçlarını elde etmek için daha fazla çaba gösterilmesi gerektiği belirtildi.


SPOR


GÜNDEM

Maraton İzmir’de Kibiwot ve Tagel şampiyon
Doğal Yaşam Parkı, 23 Nisan’da ücretsiz olacak
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden 23 Nisan konseri
İzmir Maraton'da ödüller dağıtıldı
Konya'da KOSKİ'den teknoloji geçmişine yolculuk

SON DAKİKA