Çıkardığı romanın geliri ile çocuklara yardım eli uzatıyor


ERZURUM 4.11.2019 14:41:00 0
Çıkardığı romanın geliri ile çocuklara yardım eli uzatıyor

Erzurumlu Eğitimci-Yazar Emine Ayan, 2016 yılında çıkardığı ''Kadırgalı'' adlı romanının geliri ile Erzurum'da ilçe ilçe köy köy gezerek ilköğretim öğrencilerine kırtasiye ve giyim yardımında bulunuyor.

2016 yılından bugüne 3'üncü baskısını çıkardığı ''Kadırgalı'' isimli Romanın geliri ile Erzurum ve civar illerde köy ve yaylaları dolaşan Ayan, çocuklara kırtasiye malzemeleri, kışlık mont, bot ve giyecek hediye ederek adından çokça söz ettiriyor.

 

Aynı zamanda Ataşehir Erzurumlular Vakfı Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürüten Emine Ayan, Erzurum'un yan ısıra çevre illere de yaydığı bu gönüllü faaliyetini İstanbul Erzurum Federasyonu ve Ataşehir Erzurumlular Vakfı çatısı altında devam ettiriyor.

Memleketi Erzurum'a karşı manevi borcunu ödemek istediğini söyleyen Ayan; ''İstanbul'da doğup büyüdüm ama yüreğim halen Erzurum'da yatıyor'' dedi

Ayan şunları kaydetti:

''2016 yılında kitapseverlerle buluşturduğumuz Kadırgalı isimli çoğunlukta Erzurum ağzı ile kullandığım romanın üçüncü kez baskısını yaptık. Şu ana kadar yaklaşık 3 bin adet kitabı okuyucuyla buluşturduk. Öğrencilerin eğitimine daha çok katkı sağlamak için bu projeyi başlattık. Denizde bir damla olmak adına çıktığımız bu yolda kitabın geliri ile de kırsalda zor şartlarda okuyan çocukların kırtasiye giyim gibi okul giderlerini karşılamaktayız. İspir'e bağlı Aksu köyü, Horasan Bölge Yatılı Ortaokulu, Şair Nefi Ortaokulu ve Aşkale Merkezde bulunan okullara giderek öğrencilerimize yardım elini uzattık. Bundan sonra da çocukların eğitimlerine bir nebzede olsa katkıda bulunarak elimden geleni yapmaya çalışacağım. Yapılan bir şey anlamlandırıldığında bambaşka bir mana çıkıyor ortaya. Ayrıca sosyal projeler kapsamında İspir'de 20 bin fidanı toprakla buluşturduk ve bundan sonra da buluşturmaya devam edeceğiz. Erzurum adı geçen her yerde varım. Çünkü Erzurum'a her geçen gün büyük özlem duyuyorum. Toprağıma karşı manevi borcumu ödemek istiyorum.''

 

Emine Ayan kimdir?

Aslen Erzurumlu olan Emine Ayan, 1975 yılında İstanbul'un Kadırga Semtinde doğdu. 19 Mayıs Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Evli ve 3 çocuk annesi olan yazar, Yakacık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik mesleğine devam etmektedir. Aynı zamanda Erzurum Federasyonu Kadın Kolları Başkanlığı ve Ataşehir Erzurumlular Vakfı'nın Kadın Kolları Başkanlığını yapmaktadır.


SPOR


GÜNDEM

Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Başkan Altay: “Konya için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”
Başkan Altay: "Hedefe doğru adımlarla ilerliyoruz"
Sakarya’da huzur dolu Ramazan akşamları

SON DAKİKA