CHP’Lİ VEKİL MAHMUT TANAL’IN 23 NİSAN MESAJI


CHP 23.04.2020 12:55:00 0
CHP’Lİ VEKİL MAHMUT TANAL’IN 23 NİSAN MESAJI

AJANSTURKHABER



CHP’li Mahmut Tanal, salgında bile kutuplaştıran AKP’nin yeni dönemde ayakta duramayacağını belirterek, “Dijital çağdaki yeni nesil, AKP ve siyaset tarzını spamlayacak, engelleyecek. AKP, gençlerce istenmeyen, zararlı bir parti ilan edilecektir. Trollere, troliçelere teslim olan AKP, spamlana spamlana bitecek” dedi.

 

CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Av. Mahmut Tanal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 100. yıl dönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Kurtuluş Savaşı’nı yöneten ve kazanan Meclis’in 100. yaşına ayak basmasını kutlamanın gururunu ve heyecanını yaşadıklarını belirten Tanal, başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları vatan yapan tüm aziz şehit ve gazileri rahmetle ve minnetle andığını söyledi.

ÇOCUKLARIMIZ 23 NİSAN COŞKUSUNDAN MAHRUM KALMAYACAK

Her yıl meydanlarda, okullarda, toplu alanlarda kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100’üncü yıl coşkusunun koronavirüs salgını tedbirleri  nedeniyle evlere taşınacağını kaydeden Tanal, “Türk milletinin Atatürk’ün önderliğinde esarete başkaldırıp zincirlerini kırdığı, milli iradenin temsil edildiği TBMM’nin açıldığı tarihi gün olan 23 Nisan’ı, bugüne kadar hep milletçe birlik ve beraberlik içinde kutladık. Salgın yüzünden eve kapanacağımız bu 23 Nisan’da da milli birlik ruhuyla hareket edeceğiz. Çocuklarımızı 23 Nisan ruhundan, coşkusundan mahrum bırakmamak adına evlerimizi, balkonlarımızı, pencerelerimizi kırmızı-beyazla, rengarenk süsleyeceğiz. Akşam saat 21.00’i gösterdiğinde hepimizin kalbi aynı duygularla atacak. Türk bayrakları eşliğinde balkonlara, camlara çıkıp hep bir ağızdan İstiklal Marşımızı dünyaya duyurmuş olacağız” dedi.

TBMM’NİN İTİBARSIZLAŞTIRILMASI ÜZÜYOR

CHP’li vekiller olarak Genel Başkanları Kemal Kılıdaroğlu liderliğinde Meclis’teki 23 Nisan oturumuna katılacaklarını aktaran Tanal, aynı hassasiyeti diğer parti liderlerinden, mensuplarından da beklediklerini vurguladı.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, açılışının 100’üncü yılında Meclis’in ciddiye alınmamasının, itibarının yerlerde sürünmesinin kendilerini son derece üzdüğünü dile getirerek, “Yaşadığımız, tartıştığımız, yakındığımız sorunların kaynağı olan Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişle birlikte TBMM’nin etkinliği de azaldı. Denetim yetkisi elinde alınan, Cumhurbaşkanlığı’nın, yürütmenin gölgesinde kalan bir Meclis’le baş başa bırakıldık. Halbuki Mustafa Kemal Atatürk, Meclis’ten aldığı güçle işgalcilerin topraklarımızdan sökülüp atılmasını sağlamıştır. Bağımsız ve çağdaş Türkiye’nin temelleri TBMM’nin çatısı altında atılmıştır. Atatürk, ‘Meclis bir nazariye değildir. Bir hakikattir ve hakikatlerin en büyüğüdür& sözleriyle TBMM’nin değişmez konumunun, saygınlığının altını çizmiştir. CHP iktidarında parlamenter sisteme dönülerek Meclis’in eski konumuna, etkinliğine kavuşturulacağına hiç kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.



 

GENÇLER AKP VE SİYASETİNİ SPAMLAYACAK!

AKP iktidarının koronavirüs salgını sürecinde bile kutuplaştırma, dışlama, germe, insanları karşı karşıya getirme siyasetine başvurmasının, yurttaşlarca, Atatürk’ün Cumhuriyet’i, geleceğimizi emanet ettiği gençler ve çocuklar tarafından hayretle karşılandığını belirten CHP’li Tanal, şöyle devam etti: “İktidar dayanışmayı güçlendirerek tüm enerjisini salgınla mücadeleye harcayacağına CHP’li belediyelerle uğraşıyor. İyilikte yarışmak yerine belediyelerimizin işini, gelirini kaybeden vatandaşlara yardım elini uzatmasından rahatsızlık duyuyor. İktidarın talimatıyla belediyelerimizin bağış toplaması, ücretsiz ekmek dağıtması, sahra hastanesi kurması, 23 Nisan kapsamında evlerde kalanlara yönelik moral etkinliği düzenlemesi yasaklandı. CHP’li belediyelerin ihtiyaç sahipleri için attığı adımlar engellenirken, AKP’li belediyelere ise yol veriliyor. Salgın sürecinde iktidarın izlediği ayrıştırıcı politikaya, CHP’li belediyelerin iyi niyetli çabasına 83 milyon şahit oldu. Salgın sonrasında bizleri yeni bir dünya bekliyor. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Korona dijital çağı hızlandırdı. Alışverişten eğitime, çalışma hayatından üretime, sosyalleşmeden sivil toplumun faaliyetlerine kadar birçok alışkanlığımız değişti. Evde kalmak zorunda olan, ebeveynleri işsiz kaldığı, ekmek tekneleri kapandığı için ihtiyaçları karşılanmayan çocuklar, İktidarın tavrını sorguluyor, yapılanları yanlış buluyor. Yeni dönemde AKP iktidarının ayakta durma şansı yok. Dijital çağdaki yeni nesil, AKP ve siyaset tarzını spamlayacak, engelleyecek. AKP, gençlerce istenmeyen, zararlı, önemsiz bir parti ilan edilecektir. Trollere, troliçelere teslim olan AKP, spamlana spamlana bitecek. Hep deniliyor ya; AKP’nin sonu ANAP gibi olacak. Hayır, AKP’nin sonu ANAP’tan daha beter olacak. Buna hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Gençlerimize, sandık başına giderken yapacakları tercihe güveniyoruz. ”

 


SPOR


GÜNDEM

Büyükkılıç’tan Erciyes Feneri Derneği Marketi’ne ziyaret
Kocaeli'de Büyükşehir adayının seçim aracına taşlı saldırı!
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Başkan Altay: “Konya için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”

SON DAKİKA