CHP’Lİ VEKİL İLE AKP’Lİ BAŞKAN ARASINDA “DESTEK VERMEDİN” TARTIŞMASI


CHP 29.01.2020 12:22:00 0
CHP’Lİ VEKİL İLE AKP’Lİ BAŞKAN ARASINDA “DESTEK VERMEDİN” TARTIŞMASI

Düzce’nin her sorunuyla yakından ilgilenen CHP’li vekil Mahmut Tanal ile AKP’li eski Bakan, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, bu sefer Tanal’ın Düzce için verdiği kanun teklifi nedeniyle karşı karşıya geldi.

Kendisini “Düzce’nin Fahri Milletvekili” olarak tanımlayan CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal ile Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü yine karşı karşıya geldi.

TANAL’DAN ÖZLÜ’YE “DESTEK VERMEDİ” SUÇLAMASI

Twitter’da yaptığı paylaşımda, Özlü’nün milletvekili ve bakan olduğu dönemde, Düzce’de hava kirliliğinin sonlandırılmasını hedefleyen kanun teklifine destek vermediğini belirten Tanal, “Faruk Özlü, kanun teklifime destek vermiş olsaydı, bugün Düzce’nin havası kötü olmayacaktı. Düzce Ak Parti belediyeciliği sayesinde geriye gitti” dedi.

CHP’li Tanal’a cevap veren Başkan Özlü, “Ey Mahmut Tanal, sen Düzce'nin hava kirliliğini azaltmak için bütün ilçelerini beldeleri ile birlikte doğalgazla donatanın kim olduğunu biliyor musun?” ifadelerini kullandı.

ÖZLÜ DOĞALGAZ KONUSUNDA VATANDAŞA SAĞLANACAK KOLAYLIKLARI GÖRMEZDEN GELİYOR

Faruk Özlü’nün yanıtı üzerine yeni bir açıklama yapan CHP’li vekil Mahmut Tanal, “Doğalgazı biz getirdik” şeklindeki klasik AKP söylemini dillendiren Düzce Belediye Başkanı Özlü’nün hedef saptırdığını, kanun teklifinin asıl maksadı, doğalgaz altyapısına ilişkin öngörülen kolaylıklar konusunda vatandaşları yanılttığını söyledi. Tanal, geçmişte Meclis Başkanlığı’na sunduğu ve tekrar gündeme alınması için güncellediği “Düzce İlinin Doğal Sit Alanı İlan Edilmesine ve Düzce İlinde Doğalgaz Kullanımının Yaygınlaştırılması İçin Gerekli Tedbirlerin Alınmasına Dair Kanun Teklifi”nde, doğalgaz abonelik ve tesisat kurulum işlemleri ile maliyetler konusunda vatandaşlara destek verilmesinin öngörüldüğünü kaydetti.

Tanal, hazırladığı kanun teklifi ile “Düzce ili ve ilçelerindeki taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarının koruma altına alınarak, üçüncü derece doğal sit alanı ilan edilmesi; Düzce ili sınırları dahilinde doğalgaz kullanımının teşviki ve yaygınlaştırılması amacıyla doğalgaz aboneliği verilecek konut ve işyeri sahiplerinin yapacakları abonelik ve tesisat kurulum işlemleri dolayısıyla ortaya çıkacak maliyetlerde yüzde 50 devlet desteği ve metreküp birim fiyatı üzerinden yüzde 40 indirimli gaz satışı sağlanması; Düzce ili ve ilçelerindeki yeşil kart sahibi kişilere ayni yardım olarak sunulan yakıt yardımlarının, doğal gaz yardımı şeklinde yapılması; Düzce ili ve ilçeleri genelinde katı yakıt ile sıvı yakıtların kullanımına sınırlama getirilmesinin hedeflendiğini” aktardı.



KANUN TEKLİFİNDE DÜZCE’NİN TOPOĞRAFİK YAPISINA DİKKAT ÇEKİLİYOR VE…

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın TBMM’ye sunduğu kanun teklifinin gerekçesinde, Düzce’nin topoğrafik yapısına dikkat çekilerek, kentte vatandaşlarca kullanılan katı ve sıvı yakıtların çevreye bıraktığı atıkların ve havaya salınan zehirli gazların, Düzce’de hava ve çevre kirliliğine sebep olduğu, telafisi mümkün olmayan doğal tahribatlara yol açtığı ve insan sağlığını ciddi biçimde tehdit ettiği vurgulanıyor.

“Herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek Devletin ve vatandaşların ödevidir” şeklindeki Anayasa’nın 56'ncı maddesinin hatırlatıldığı gerekçede, şöyle deniliyor:

“Sosyal devlet olmanın bir gereği olarak ve doğalgaz kullanımının Düzce ilinde teşvik edilmesi maksadıyla, Düzce ilimizde yaşayan vatandaşlarımıza yüzde 40 indirimli olarak doğalgaz sağlanması, bu hizmetin vatandaşlara ulaştırılması için gerekli altyapı çalışmalarının ve tesisat kurulumlarının yapılması, yapılacak tüm aboneliklerde tesisat kurulum maliyetleri için gereken finansmanın uzun vadeli ve düşük maliyet imkânları ile abonelere sunulması, vatandaşlarımıza tesisat ve abonelik için gereken maliyetleri ödemede kolaylık sağlanması, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca yeşil kart sahibi olan vatandaşlarımıza bedelsiz olarak sunulan yakıt yardımının katı ve sıvı yakıt yerine doğalgaz olarak sunulması, Düzce ilinin bulunduğu topoğrafik yapı dolayısı ile insan sağlığını tehdit eden katı ve sıvı yakıt atıklarından ilimizin arındırılmasını, yeraltı ve yerüstü su kaynaklarının, denizlerin, göllerin, akarsuların, toprağın ve hava temizliğinin korunmasını sağlamak, üzere Düzce ilimizin doğal sit alanı olarak ilan edilmesi amacıyla hazırlanan kanun teklifimi sunuyorum.”


SPOR


GÜNDEM

Maraton İzmir’de Kibiwot ve Tagel şampiyon
Doğal Yaşam Parkı, 23 Nisan’da ücretsiz olacak
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden 23 Nisan konseri
İzmir Maraton'da ödüller dağıtıldı
Konya'da KOSKİ'den teknoloji geçmişine yolculuk

SON DAKİKA