BÜYÜYEN SUV ÇILGINLIĞINDA YENİ SANTA FE TUTUNABİLECEK Mİ?

.


OTOMOTİV 3.08.2021 15:00:00 0
BÜYÜYEN SUV ÇILGINLIĞINDA YENİ SANTA FE TUTUNABİLECEK Mİ?

SUV çılgınlığı tüm dünyayı sarmış durumda. SUV furyasında gayet başarılı olan markalardan birisi ise hiç şüphesiz Hyundai.

Uzun yıllardır her modelinde başarılı olan Hyundai, bu sefer SUV modellerinin Avrupa’daki amiral gemisi olan Santa Fe'yi yeniledi. Tamamen yenilenerek karşımıza çıkan Santa Fe gayet modern ve şık görünüyor. Haydi gelin, yeni Hyundai Santa Fe'ye bakmaya başlayalım.

Öncelikle yeni Santa Fe, tek donanım seviyesiyle ülkemizde satışa çıktı. Tek motor seçeneği sunan markanın ülkemizde en üst modeli olduğunu biliyoruz. Bu yüzden ülkemizdeki showroomlarda fazlasıyla Santa Fe görebileceğimizi zannetmiyorum. Dikkatleri üstüne çeken özelliklere bakmaya başlayalım;

Hibrit Teknolojisi

Yeni Santa Fe’de Hibrit teknolojisine yer verildi. Santa Fe bir SUV modeli olarak optimum hibrit performansı elde etmek için, elektrikli motorun çıkış gücünü ve performansını artıran özel bir TMED (Şanzımana Entegre Elektrikli Cihaz) ile ortaya çıktı. Bu teknolojiye ev sahipliği yapan motor ise 230 beygirlik 1.6 litre T-GDI Hybrid motor.

Dış Tasarım

Diğer Santa Fe nesillerinden tamamen ayrıştırılmış bir tasarım diline yer verilmiş. Hyundai’nin yeni tasarım dilinin bir parçası olan Santa Fe, LED farlarla kombine ön ızgarası ve gündüz yanan farları (DRL) ile yeni tasarım kimliğini ortaya koyuyor. Geniş ızgara, yeni Santa Fe’ye cesur bir karakter kazandırırken, ızgaradaki geometrik desen stereoskopik bir görünüm katıyor.

 

Yeni T şeklindeki gündüz farları, otomobilin dışındaki sağlam karakteri tamamlıyor ve en uzaktan bile tanınabilir hale getiriyor.19 inç’lik jantlar üzerinde hareket eden Santa Fe, kaslı ve modern yapısını sportif ön ve arka tamponlarla da destekliyor.

Yeni Gelen Teknolojiler

Yeni nesil 1.6 litrelik T-GDi “Smartstream” motorla donatılan premium otomobil, Hyundai’nin yeni Sürekli Değişken Valf Süresi (CVVD) teknolojisini kullanan ilk model. Performanslı kullanımın yanı sıra yakıt verimliliğini de ön planda tutan bu sistem, motoru daha da optimize etmek için “Düşük Basınçlı Egzoz Gazı Devirdaimi (LP EGR)” özelliğine sahip. CVVC sistemi, sürüş koşullarına göre valfin açılma ve kapanma süresini düzenleyerek performansta hissedilir bir artış sağlıyor. Aynı zamanda yakıt verimliliği ve emisyonlarda iyileştirmeler de sunuyor.

Fiyatı

Bu kadar teknolojik özelliğin ve Santa Fe’nin güzelliğinin bir bedeli olmalı değilmi?

Var, fakat her araçta olduğu gibi biraz fazla bedeli var. Hyundai yetkili satıcılarından aldığımız fiyat bilgisi 889.000₺, tabii aracın 230 beygir güç üretmesi ve Hibrit teknolojisine ev sahipliği yapıyor olması avantajlarını göz önünde bulundurduğumuzda iddialı bir fiyata sahip olduğunu söylemek gerek.

Yeni Santa Fe, ülkemizde tek donanım seviyesi ile sunulacak. Progressive adlı paket ile sunulacak olan yeni Santa Fe, sizce çok satacak mı?

 

Yeni Santa Fe’yi test konuğu olarak konuk alalım mı? Yorumlarda belirtirseniz sevinirim.

 

Otomobil Medyam YouTube kanalımı ve İnstagram adresimi takip etmeyi unutmayın.

https://youtube.com/channel/UCUySAgbPsn1IXKSjKtcEwuw

https://instagram.com/otomobilmedyam?utm_medium=copy_link

Kenan KUTLUER

 

 

 


SPOR


GÜNDEM

Büyükkılıç’tan Erciyes Feneri Derneği Marketi’ne ziyaret
Kocaeli'de Büyükşehir adayının seçim aracına taşlı saldırı!
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Başkan Altay: “Konya için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”

SON DAKİKA