Gemlik'te 19 Zeytin Üreticisine Ekipman Desteği

Gemlik

Bursa'nın Gemlik ilçesinde İyi Tarım Uygulamaları projesi kapsamında 19 zeytin üreticisine hasat ekipmanı dağıtıldı. Proje, kaliteli ve sürdürülebilir zeytin üretimini hedefliyor.

Bursa'nın Gemlik ilçesinde 2025 yılı İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında yürütülen "İyi Zeytin Gemlik'te Olur" projesiyle 19 üreticiye zeytin selesi ve yaygısı dağıtıldı.

BURSA (İGFA) - Bursa'da Gemlik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen proje, sürdürülebilir tarımı destekleyerek hem iç piyasaya hem de ihracata yönelik daha kaliteli ve kalıntısız zeytin üretimini hedefliyor. Bursa Vali Yardımcısı Hulusi Doğan, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar ve çok sayıda üreticinin katıldığı törende, üreticilere zeytin hasadında kullanılacak selesi ve yaygılar teslim edildi.

İyi Tarımın Önemi Vurgulandı

Programda konuşan Bursa Vali Yardımcısı Hulusi Doğan, Gemlik zeytininin Türkiye'nin yanı sıra dünyada da marka değeri taşıdığını vurguladı. Su kaynaklarının azaldığı günümüzde iyi tarım uygulamalarının öneminin arttığını belirten Doğan, şunları söyledi: "Artık az suyla, az alanda daha kaliteli üretim yapmamız gerekiyor. Bu da iyi tarım uygulamalarıyla mümkün. Tarımda sadece alın teri değil, akıl teri de gerekiyor. İl ve ilçe tarım müdürlüklerimiz köy köy gezerek çiftçimize bu bilinci anlatıyor. Bu dönüşüm, tarımda verimliliği artıracak büyük bir adım."

Dünya Çapında Tanıtım Hedefi

"GEMLİK ZEYTİNİNİ DÜNYAYA TANITMALIYIZ"

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, iyi tarım uygulamalarının geleceğe yatırım niteliği taşıdığını belirterek, köylerdeki üreticilerin kooperatifleşme ve birlikte hareket etme kültürünü güçlendirmesi gerektiğini söyledi. Gemlik İlçe Tarım Müdürlüğü'nün çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Başkan Deviren, "Köylerdeki nüfus azalırken, birlikte üretme kültürünü korumalıyız. Gemlik zeytinini dünya çapında tanıtmak için daha fazla iş birliği ve tanıtım çalışması yapmamız gerekiyor." dedi.

Zeytin Üretiminde Bursa'nın Gücü

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar ise Bursa'nın sanayi kadar tarımda da güçlü bir kent olduğunu belirterek, ilin en önemli tarım ürününün zeytin olduğunu ifade etti. Bursa'da 441 bin dekarlık alanda zeytin üretimi yapıldığını ifade eden Müdür Acar, "Tarımsal hasılaya en fazla katkıyı sağlayan ürün zeytin. Türkiye'de zeytin denince ilk akla gelen yer ise Gemlik'tir. Bugün burada üreticilerimize ekipman desteği sağlıyoruz. Hasat sezonunun bereketli geçmesini diliyorum." dedi.

Törene Geniş Katılım

Zeytin selesi ve yaygısı dağıtım törenine ayrıca Gemlik Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, Gemlik Borsası Başkanı Özden Çakır, Ziraat Odası Başkanı Ercan Barutçuoğlu, önceki dönem milletvekili Zafer Işık, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda üretici katıldı. Program, Engürücük Mahallesi'nde yapılan sembolik zeytin hasadıyla sona erdi.


Haber Kaynak : İGFA

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Büyükşehir Belediyespor’lu Kurtulan’dan 4 Avrupa şampiyonluğu
Muğla Büyükşehir sporcusu Kerem Avrupa şampiyonu
Adalet Bakanı Tunç: "Kocaeli ilinde iş yeri yangınıyla ilgili olarak 11 şüpheli gözaltına alınmıştır
Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı
Batman’da silahlı kavga: 2 ölü, 3 yaralı
Haberi Sesli Oku