Bülent Oğuz bir kez daha İl Başkanı seçildi

Erzurum Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İl Başkanlığı Olağan Kongresi bugün Palan Otelde gerçekleşti. İl başkanlığına adaylığını tekrar koyan Bülent Oğuz, rakibi olan Orhan Bozkurt’u oy çokluğuyla mağlup ederek tekrar il başkanlığına seçildi.


ERZURUM 2.02.2020 18:42:00 0
Bülent Oğuz bir kez daha İl Başkanı seçildi

Erzurum Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İl Başkanlığı Olağan Kongresi bugün Palan Otelde gerçekleşti. Toplantıya çok sayıda milletvekili, parti il ve ilçe teşkilatlarından delegelerin yanı sıra birçok partili de katıldı.

 

 

İşte kıran kırana geçen İl Kongresinden satır başları;

“Rantçıdan yana bir yönetim”

Yapılan il kongresi toplantıya başkanlık eden CHP Muğla milletvekili Mürsel Alban’ın konuşmalarıyla başladı. Ülkenin tek adam tarafından yönetildiğini ifade eden Alban, “Bu adamın bu güne kadar yaptıklarına baktığımızda elle tutulur, değer görür hiçbir şey yoktur. Bu yönetim ülkeye sorun yaşatmaktan öteye geçmemiştir. Çözümden uzak, sorun yaratan tek adam rejimi halktan yana bir taraf tutmayıp rantçıdan yana taraf koyarak yönetime devam etmektedir. Vatandaşın cebinde para kalmayıp birbirinden borç alamayan halkımız para olmayınca tefecilere başvurmak zorunda kalmaktadır.

Bu ülkeyi kısacası bankalardan sonra ikinci olarak tefecilere teslim etmiştir. Kendi yandaşını yaratmış ve o yandaşa ülkenin tüm kaynaklarını peşkeş çekmiştir. Birlik ve beraberlikten uzak ayrıştırıcı bir tutumla bu ülkeyi ikiye ayırmıştır. Siyaseti ve ülkeyi yöneten idarenin vatandaşlarını birbirinden ayırt etmemesi gerekir.” diye konuştu.

“Erzurum için bir hayalimiz var”

Geçtiğimiz günlerde il başkanlığı için aday olduğunu açıklayan Erzurum CHP İl Başkanı Bülent Oğuz, tek gayelerinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu dile getirerek sözlerine şöyle devam etti: “Bizlerin tüm çabası Cumhuriyet Halk Partisi var olsun diye. Bugün burada kim kazanırsa kazansın Cumhuriyet Halk Partisi kazanmış olacak. Bugün ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıların olduğu süreçte açlıktan intihar eden insanlar varken, eğitim yetersiz kalmışken, gençliğin sorunları günbegün artarken Cumhuriyet Halk Partisi olarak ‘Bir hayalimiz var’ diyerek yola çıktık.

 

Kurucu değerlerinden gün geçtikçe uzaklaştırılan, yangın yerine dönüştürülmüş memleketimizde partimiz iktidar mücadelesi verirken bizlerde il örgütü olarak sizlerle beraberliği sürüyoruz. Şuan içinde bulunduğumuz boşluğu doldurmak için sizlerle beraber çalışacağız. Geleceğin CHP kadrolarını birlikte inşaa edeceğiz. Basın özgürlüğünün olmadığı, sansürün egemen olduğu bu dönemde sosyal medya aracılığı ile kendi basınımızı yaratarak gündemi izleyenler değil belirleyenler olacağız. Geleceğine sahip çıkan il örgütümüz işk günkü gibi heyecanla çalışacağız ve biz şunu diyoruz; Erzurum için bir hayalimiz var.”

 

“Sosyal demokratik bir iktidar istiyoruz “

Başkan Bülent Oğuz’un rakibi Orhan Bozkurt ise yıllardır Chp’ye gönül verdiğini ve tek gayesinin bu partiyi iktidara götürmek olduğunu ifade etti ve sözlerine şöyle devam etti: “Bundan yıllar önce mazlum insanların kaderi nasıl Mustafa Kemal Atatürk ile değiştiyse bugün de bu şehirde bizler tarafından Chp’yi iktidara götüreceğiz. Bizim hedefimiz Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarı. Yıllardır ülkemizin sıkıntısını çektiği sosyal demokratik bir iktidar istiyoruz. Zalimlerin, insanlara üsten bakanların değil, Erzurum dadaşları gibi dik duran insanların olduğu bir Cumhuriyet Halk Partisi istiyoruz. “

 

Uzun yıllardır gazetecilik mesleği yapan Bozkurt, siyasetin ne olduğunu çok iyi bilirim diyerek yaşadığı sıkıntılardan şöyle bahsetti: “25. ve 26. dönem üçüncü sıra milletvekili adayı olduğum zamanlar dağ taş gitmediğim köy kalmadı. Şimdi bizim örgütlerimize baktığımızda yenilenmenin olmadığını görüyoruz. Ben Chp’nin Erzurum’da sesi ve yüzü olmaya geliyorum. Onun için herkesin desteğini bekliyorum. Ben onun bunun adamı değil Cumhuriyet Halk Partisinin adamıyım.”

 


SPOR


GÜNDEM

Maraton İzmir’de Kibiwot ve Tagel şampiyon
Doğal Yaşam Parkı, 23 Nisan’da ücretsiz olacak
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden 23 Nisan konseri
İzmir Maraton'da ödüller dağıtıldı
Konya'da KOSKİ'den teknoloji geçmişine yolculuk

SON DAKİKA