ÖZEL HABER

ÖZEL HABER Haberleri

Bu Servis Rezaletlerine Kim Dur Diyecek!

.


ÖZEL HABER 24.03.2023 11:21:00 0
Bu Servis Rezaletlerine Kim Dur Diyecek!

Gün geçmiyor ki kullanmış olduğumuz her hangi bir eşyamız arıza vermesin. Bazen arabamız, bazen beyaz eşyamız bazen de seyretmekte olduğumuz televizyonumuz ve hatta telekomünikasyon ağımız. Çalışan malzemenin arıza vermesi gayet normaldir. Elbette ki bu durumun bir açıklaması olacaktır. Ancak bu arızaların giderilmesi noktasında birebir muhatap olduğumuz servislerin vatandaşlara davranış şekillerinden artık gına geldi…

Haber; Ajansturk Haber Merkezi

Satış noktasında; reklamlar ile başlayan ve ta evimizin en mahrem yerine kadar süren ikna çabaları sonucunda vatandaşa üretmiş olduğu ürünün satışını yapan firmalar ne yazıktır ki satıştan sonra kendi ürününe, kendi malına dahi sahip çıkamamakta, çıkmamaktadır. Bütün tasarruf ve öncelik, yetkili veya yetkisiz servislerin eline geçerek vatandaşa çile olmaya başlamaktadır. Kesinlikle ve kesinlikle istisnalar kaidei bozmaz ama genel olarak ülkemizde yaşanan durum bunu göstermektedir.

Bu konuyla ilgili örneklerimiz adliye dosyalarımızda, tüketici hakem heyeti dosyalarında da mevcuttur. 

Kanunlarımız halkımız tarafından birçok madde ile tam olarak bilinmediğinden, halkımızın da haklarını arama noktasında bilinçsiz davranmasından dolayı bu durum bazen istenmeyen sonuçlar ile de son bulabilmektedir.

Vatandaşlarımızın tüketim şartlarını ve satış şartlarını kabullenerek almış oldukları her hangi bir ürünün, servis şartlarını sorgulamadan ve servis taahhütnamesi almadan ürün almamaları konunda uyarılmaları gerekmektedir. 

Dünya markası birçok firmanın dahi servis ağı hususunda sıkıntı yaşaması bu örneğimizin en basit göstergesidir. Kanunlarımızın bu konuda vatandaşlarımıza ne haklar tanıdığına dair kalıcı, sorun giderici ve yönlendirici olarak yeniden düzenlenmesi gerekmektedir. Firmaların resmi sayfaları ve kurumsal siteleri,  isimleri ve markaları ne olur ise olsun büyük bir çoğunluğunun böyle şikâyetlerle dolu olduğu açıkca görülmektedir.

O zaman; halk olarak, vatandaş olarak soralım. Dünya markası olan firmalarımızın, dünyanın her yerine giren markaların, birkaç tane olumsuz çalışan servise ve elemanlarına gücü yetmiyor mu? Bu servislerin vatandaş ile ilgili diyaloglarında gereken eğitimi veremiyor musunuz? Ürünlerinizi satarken böyle vaat etmiyorsunuz ama…


SPOR


GÜNDEM

Başkan Arı’ya “hayırlı olsun” ziyaretleri
Başkan Büyükkılıç ve Vali Çiçek, Zamantı Irmağı’ndaki rafting yarışının startını verdi
Kocaeli'de Yeşilova-Solaklar Kavşağı’nda çevre düzenlenmesi
Başkan Büyükkılıç’tan Vali Çiçek ile birlikte “Yahyalı” çıkarması
Şeffaf Oda’da 120. buluşma

SON DAKİKA