Bu İş Futbol Takımı Meselesi Olmaktan Çoktan Çıkmıştır…

.


ÖZEL HABER 23.03.2023 17:23:00 0
Bu İş Futbol Takımı Meselesi Olmaktan Çoktan Çıkmıştır…

Tarihe mal olmuş bir şehir ve bu şehrin dinamiklerinin ortaya konulduğu bazı sosyal hareketlerimiz var bizim… Bu Sosyal hareketlerin başlangıç noktasında bulunan ve her ortamda sosyal birlikteliğin liderliğini yapan şehrimizin güzide futbol takımı Erzurum Sporumuzun durumu bizleri ziyadesiyle üzmektedir. Bu şehir kurulduğu günden bu yana birçok problemini el birliği ile halletmesine rağmen uzun zamandır futbol takımıyla ilgili bilhassa transfer yasağının bulunduğu problemin çözüm noktasında çıkışın olmaması, bugün içerisinde bulunduğumuz durumun özeti ve etkisidir diye düşünmekteyiz. 

Haber; Ajansturk Haber Merkezi

Öyle ki; takımın alt yapı ve üst yapı sıkıntıları, transfer yasağının getirmiş olduğu sıkıntıları, depremin getirmiş olduğu maddi ve manevi sıkıntıları, depremin etkilerinden olan stadyumun kullanılamamasının getirmiş olduğu sıkıntıları, kulüp tesislerinin yine depremin etkilerinden kaynaklanan sıkıntıları ve bütün bu oluşumların ekstradan getirmiş olduğu maddi ve manevi sıkıntıların bir araya toplanmasının etkilerinin takıma ve dolayısıyla da şehire olan etkileri her ne kadar tarafımızdan dile getirilmeye çalışılsa da yardım noktasında elini cebine atmayan veya atamayan bu şehrin dinamiklerinin vicdanına kalmış bulunmaktayız. 

Bu şehrin futbol takımının şanslı günlerinde reklamlarından eksik olmayan birilerinin bu gün bu takımın düştüğü durumu görmezden gelmeleri, elbette ki etik değildir. Kimsenin zorlanarak yardıma teşvik edilmesi doğru olmadığı gibi kimsenin de bu şehrin takımını reklam aracı olarak kullanmasına müsaade edilmemesi gerekmektedir.

Bu olumsuz durum; sadece bu takımın değil bu şehrin de reklamının kötü algılanmasına sebebiyet vermektedir. Bu iş futbol takımı meselesi olmaktan çoktan çıkmıştır.

Şehrimizin güzide mekânlarından birisinde verilen basın ile toplantı yemeğinde teknik patron ile başkanın yaptığı açıklamalar her ne kadar umut verici olsa da yüreğimizin burukluğuna çare olamamıştır. 

Şimdi değilse ne zaman olacak bu el atma durumu diye sorduğumuz zaman seçim sürecinde siyaset kazanının kaynatıldığı bu aşamada bütün siyasilerimizin el birliği içerisinde parti gözetilmeksizin değerlendirmeye alınmasını beklediğimizi de belirtmekte fayda vardır.

Toplantı sürecine başlanıldığı vakit kulüp Başkanımız Sayın Ahmet Dal ile Teknik patron Hakan Kutlu’nun verdiği beyanlar doğrultusunda kulübümüzün ve futbol takımımızın gerçek durumu da ortaya çıkmış bulunmaktadır. İlk etapta yüreğimize dayanılmaz acılar açan Maraş Depreminde vefat eden vatandaşlarımızı anarak duygularını dile getiren ikili bu depremin tüm yurdumuzda açmış olduğu yaraların ivedi olarak sarılması bağlamında temennilerini dile getirerek şehrimizin futbol takımının genel durumu ve sezon değerlendirmesini yaptılar.

Teknik Patron Önümüzdeki sezon aslında amacımızın alt yapıdan gelen genç arkadaşlarımızın takım içerisindeki performansları ve edindikleri tecrübeleri sayesinde takımızın en iyi yerlerde ve oyuncularımızın da büyük takımlarda ve hatta A Milli takımında memleketimizi temsil edecekleri noktasında umutlarımız vardır, diye beyan etmesi aslında bizleri de umutlandırmış oldu.

Kulüp Başkanımız Sayın Ahmet Dal; Çok önce planladığımız bu basın toplantısını malum ülkemizin yaşamış olduğu afetlerden ötürü bugün gerçekleştirebildik. Bu vesileyle depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet; yaralılara acil şifalar diliyorum. İnşallah en kısa sürede yaralarımızı saracağız.

Kulüp Başkanımız Sayın Ahmet Dal; Çok büyük bir felaket yaşadık, depremin yaşandığı 11 ilin dışında bölge illere ve ülkemize faturası çok ağır oldu. Hem şehir olarak hem de kulüp olarak oldukça fazla etkilendiğimizi söyleyebilirim. Kazım Karabekir Stadyumu’nda incelemeler devam ediyor ve şu an için maç oynanması söz konusu değil, Spor Bakanlığımız ve Türkiye Futbol Federasyonu ile süreci ortak yürütüyoruz. İlk etapta 29. Hafta karşılaşacağımız Altay maçını İstanbul’da oynayabiliriz. Yüksek ihtimal Pendik Stadı olabilir. Her anlamda bizi çok yoran bir süreç, 10 gün boyunca İstanbul’da olabiliriz B planımız bu şekilde ve kesin olarak stadımızın durumu belli olduktan sonra kararımızı vereceğiz.

Onursal Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen Bey de açıkladı. Alt yapı tesislerimiz de deprem yönetmeliğine uygun değil. Burayı da kısa sürede boşaltacağız. Bunun içinde çalışmalarımızı yapıyoruz. Tabi orada devam eden ligler var kulübümüzün idari işleri yine o binada dolayısıyla hızlı bir şekilde yer değişikliği planlamasını yapıyoruz.

Kulüp Başkanımız Sayın Ahmet Dal; Erzurum şehri için yeni bir stadyum artık kaçınılmaz olmuştur. Bu anlamda gerek Spor Bakanlığı ile gerek devletin ilgili kurumlarıyla gerekli görüşmeler yapılıyor. Onursal Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen Bey’in de açıklamış olduğu gibi bu konuda çok ciddi anlamda mesafe kat edilmiş durumda ve inşallah en kısa sürede bu konuda tam anlamıyla bir müjde vereceğiz.

Tabi Erzurum’a yaşayan bir stadyum yapılması maçların dışında da yaşam alanları olan, müze, kütüphane, sergi salonları, işletmeler, store hediyelik eşya mağazası, kafeler, insanların vakit geçirebileceği birçok amaca uygun stadyum yapılması gerekiyor.

Kulüp Başkanımız Sayın Ahmet Dal; Kulübümüz şirketleşme konusunda en önemli adımı kongrede atmış, delegelerimizin oylarına sunarak süreci başlatmıştık. Bu anlamda çalışmalarımız devam ediyor. Kulübümüzle ilgilenen bazı firmalar olduğu doğru. Onursal Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen Bey ile görüşenler olduğunu biliyorum. Tabi bu konularla ilgili de yine gelişmeler oldukça kamuoyu ile paylaşacağız.

Kulüp Başkanımız Sayın Ahmet Dal; Hakan hocamla ilk görüşmemizde maddi konuları hiç konuşmadık. Kendisi camiamızın büyüklüğünü ve Erzurum’da çalışmak istediğini ifade etmesi bizi oldukça mutlu etti. Şu an iyi bir hava yakaladık. İnşallah çıkışımız sürecek, ben bu anlamda hocama da bir kez daha teşekkür ediyorum. İnşallah hocamızla uzun yıllar çalışırız, bunu kendisine de ilettim.

 

 


SPOR


GÜNDEM

Başkan Özel: "Planlı gelişim için el ele vereceğiz"
Başkan Büyükkılıç'tan Dev İstihdam Fuarı'na “ücretsiz ulaşım” desteği
Başkan Arı’ya “hayırlı olsun” ziyaretleri
Başkan Büyükkılıç ve Vali Çiçek, Zamantı Irmağı’ndaki rafting yarışının startını verdi
Kocaeli'de Yeşilova-Solaklar Kavşağı’nda çevre düzenlenmesi

SON DAKİKA