TEKNOLOJİ

TEKNOLOJİ Haberleri

Bina girişinde kimlik teslimine son


TEKNOLOJİ 2.01.2020 12:32:00 0
Bina girişinde kimlik teslimine son

Blockchain üzerinde çalışan yeni uygulamayla fiziksel kimlik teslimleri geride kalıyor. Kimlik bilgilerinin kontrolsüzce dağılmamasını sağlayan çözüm, sahte kimlikler ile yanıltıcı işlem yapılmasının da önüne geçiyor.

 

2.1.2020

 

E-GÜVEN, yeni yatırımı Plum. ile Blockchain ve e-imzayı bir arada kullanarak fiziksel ortamdaki kimlik teslimlerini dijital ortama taşıyabilecek ve bu kimlik bilgilerinin yasal ve kesin olarak teyit edilebileceği bir çözüm sunuyor. Plum., otoriteden bağımsız ve bloklarda kaydedilmiş şifreli kimliklerle hareket edilebilen Blockchain dünyasında kimlik doğrulamanın sağlandığı yenilikçi bir çözüm sundu. Uygulama, dijital dünyada birey ve kurumlar arasında yasal bir bağ kuruyor.

 

Kimlik bilgilerinin kontrolsüzce dağılmayacak

 

Çözümün en sık kullanılacağı yerlerden biri de fiziksel kimlik teslimi gereken alanlar. İş yerlerinin girişleri ya da misafir giriş bankolarında fiziksel olarak yapılan nüfus cüzdanı, ehliyet gibi kimlik teslimleri sona erecek. Okutulacak QR kod ile kişinin mobil cihazındaki kimlik bilgileri giriş yapacağı binanın sistemine işlenebilecek. Bankolardaki sorumlu kişiler kişinin bütün kimlik bilgilerine doğrudan erişemeyecek. Yetkili veya sınırlı giriş alanı olan yerlerde ise başka kimliklerle giriş yapılamayacak. Kimlik bilgilerinin kontrolsüzce dağılması, sahte kimlikler ile yanıltıcı işlem yapılması engellenecek. Ayrıca kayıp ve çalıntı riski ortadan kalkmış olacak.

 

Kontrol kullanıcıda

 

Çözüm, kişilerin e-imzalarını, dijital dünyada yasal tabanlı kimlik yaratabilmeleri için akıllı sözleşmelerle entegre ediyor. Oluşan dijital kimlikleri kullanıcı kendi isteğiyle istediği zaman ve istediği platformda kullanabiliyor. Blockchain üzerinde çalışan Plum. dağıtık yapısı nedeniyle maksimum güvenlik sağlıyor. Oluşturulan cüzdanlar sadece cüzdan sahibi tarafından açılabiliyor, data base kriptolu tutuluyor. Kimlikler, kimlik sahibinin e-imza ya da mobil imzasıyla oluşturuyor, kimse tarafından görülemiyor ya da kullanılamıyor.

 

Yaş sınırlandırması gereken web sitelerinde de kullanılabiliyor

 

Çözüm sayesinde dijital ortamda kişilerin gerçek kimlikleri ile hareket edip etmediğinin anlaşılabileceğine dikkat çeken E-GÜVEN Genel Müdürü Can Orhun, “Çözüm, şirketlere müşterilerini tanıma kolaylığı sunuyor. Özellikle finans kuruluşlarına KYC ( Know Your Customer-Müşterini Tanı) süreçlerini dijitalleştirme, müşteri finansal güvenliğini sağlama, operasyonel riskleri en aza indirme, müşteri deneyimini iyileştirme, veri elde etme maliyetlerini azaltma ve yasal olarak tanınan veri ile çalışma olanağı sağlıyor. Çözümün sağladığı önemli avantajlardan biri de kimlik bilgileri doğru olsa bile bunları gerçek kimlik sahibinin gönderip göndermediğinin teyit edilebilecek olması. Çözüm ayrıca yaş sınırlandırması gereken web sitelerinde, kripto para borsalarında, finansal kurumlarda, kimlik doğrulanması gereken her durumda kullanılabiliyor.” dedi.

 


SPOR


GÜNDEM

Bursa Büyükşehir Meclisi'nden eski Başkan Aktaş'ın faaliyetlerine oy birliği
Başkan Sami Er personelle bayramlaştı
Başkan Büyükkılıç’tan çocuklara özel kitap fuarı ve şenliği
Başkentte modern taksi durağı sayısı artıyor
Ayvalık'ta Balıkesir'i karşılama 'Akın'ı!

SON DAKİKA