BİLGİ Dans Sporu (LT&ST) Türkiye Şampiyonası’nda büyüleyen performanslar


EĞİTİM 24.11.2019 10:31:00 0
BİLGİ Dans Sporu (LT&ST) Türkiye Şampiyonası’nda büyüleyen performanslar

İstanbul Bilgi Üniversitesi sponsorluğunda, Türkiye Dans Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen “BİLGİ Dans Sporu (LT&ST) Türkiye Şampiyonası” ve “2019 WSDF Dünya Şampiyonası Yıldızlar 2 Latin Yarışması” sona erdi. İlk kez Türkiye’de gerçekleştirilen 2019 WSDF Dünya Şampiyonası Yıldızlar 2 Latin Yarışması’nda 44 ülkeden 74 çift yarıştı. BİLGİ Dans Sporu (LT&ST) Türkiye Şampiyonası’nda ise 3 ayrı kategoride 10 farklı dans türünde yarışan 100’ü aşkın çift, benzersiz performanslarıyla büyüledi

 

Dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanından lisanslı sporcuları bir araya getiren “2019 WSDF Dünya Şampiyonası Yıldızlar 2 Latin Yarışması” ile “BİLGİ Dans Sporu (LT&ST) Türkiye Şampiyonası” birbirinden renkli görüntülerle birlikte son buldu.

 

BİLGİ Dans Sporu (LT&ST) Türkiye Şampiyonası için 3 kategori ve 10 farklı dans türünde yarışan 100’ü aşkın çift, kıyasıya bir rekabete tutuştu. Ataşehir Silence Hotel ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve Türkiye Dans Sporları Federasyonu’nun yıl içindeki en prestijli yarışması olarak dikkat çeken şampiyonada Minikler, Yıldızlar ve Yetişkinler kategorisinde dereceye giren dansçılar, Türkiye’yi Avrupa Şampiyonası’nda temsil etme hakkı kazandı.

 

2019 WSDF Dünya Şampiyonası Yıldızlar 2 Latin Yarışması’nın kazanları

Yıldızlar 2 Latin kategorisinde dünya şampiyonası için yarışan sporculardan Rus çift Kirill Kurbatov ve Alexandra Revel-Muroz birinci oldu. 44 ülkeden 74 çiftin yarıştığı WSDF Dünya Şampiyonası Yıldızlar 2 Latin Yarışması’nda ülkemizi temsil eden Utku Övünç Ünlü ve Ada Usluel çifti ise 14’üncü oldu.

 

BİLGİ Dans Sporu (LT&ST) Türkiye Şampiyonası’nda 3 branşta yarışıldı

Minikler 1 kategorisinin Latin branşında Mert Çınar ve Adelina Aylin Aydın çifti birinciliği kazanırken, Minikler 2 kategorisinin standart branşı kazananları ise Berke Balta ve Dicle Sofia Akın çifti oldu.

 

Yıldızlar 1 kategorisi standart branşta Yiğit Seğmen Akgül ve Başak Okyay çiftinin performansları birinciliği getirdi. Yarışmanın yetişkinler kategorisinin Latin branşında ise Taha Batu Coşar ve Oleksandra Shanko çifti birinci olarak BİLGİ Dans Kupası’nı kucakladı.

 

Yarışmada adaylar Samba, Cha Cha, Rumba, Jive, Paso Doble’den oluşan Latin dansları ve Vals, Tango, Viennese Vals, Foxtrot, Quickstep türlerini içeren Standart danslarda etkileyici performanslar sergiledi.

 

 


SPOR


GÜNDEM

Başkan Altay: "Hedefe doğru adımlarla ilerliyoruz"
Sakarya’da huzur dolu Ramazan akşamları
Dereceye giren öğrencilerin ödülleri Başkan Büyükgöz’den
Kocaeli Büyükşehir, evsiz vatandaşlara kol kanat geriyor
Büyükşehirden Ünye’ye modern park

SON DAKİKA