Malatya'nın Battalgazi ilçesinde, geçen yıl 13 Kasım akşamı saat 19.30 sıralarında, trafikte yol verme nedeniyle bir tartışma patlak verdi. Erzurum Hava Meydan Komutanlığı'nda görevli ve izinli olduğu öğrenilen 32 yaşındaki uzman çavuş Kadir S., tartıştığı MOTAŞ otobüsünün şoförü Enes Kaya'nın önünü kendi aracıyla kesti.
Tartışmanın tırmanması üzerine uzman çavuş Kadir S., tabancasını çekerek otobüse doğru ateş açtı. Şoförü ıskalayan mermi, otobüsün camını parçaladı. Saçılan cam kırıkları ise yolculardan Muhammet Yusuf Gürer'in hafif şekilde yaralanmasına neden oldu.
Olay yerinden kısa sürede kaçan şüpheli, yakalanarak emniyete getirildi. Yapılan işlemlerin ardından sulh ceza hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olayda kullanılan 9 milimetre çapındaki tabanca ve 14 mermiye el konuldu.
Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianame Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede uzman çavuş Kadir S. hakkında "muhtemel kastla silahla basit yaralama", "kamu malına zarar verme" ve ağırlaştırılmış bir suç olarak "kasten öldürmeye teşebbüs" suçlamaları yer aldı.
Uzman çavuşun, önümüzdeki günlerde bu ağır suçlamalarla hakim karşısına çıkacağı öğrenildi. Süreç, trafikte yaşanan anlaşmazlığın ne denli ciddi sonuçlar doğurabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi.