BEDFE YÖNETİMİ 1001 HATİM GELENEĞİ İÇİN TOPLANDI.

Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ömer Ömeroğulları, Federasyon toplantı salonunda yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Mart ayında Bursa Ulucami de duası yapılacak olan 1001 hatim organizasyonu için bazı kararlar aldılar.


GÜNDEM 10.01.2020 15:37:00 0
BEDFE YÖNETİMİ 1001 HATİM GELENEĞİ İÇİN TOPLANDI.

Erzurum’u doğal afetlerden korumak için Pir Ali Baba tarafından yaklaşık 500 yıl önce başlatılan ‘Binbir Hatim’ geleneğinin Bursa'ya taşınmasını sağlayan BEDFE Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonunca ve Bursa İl müftüğünce Çanakkkale ve Kurtuluş savaşı şehitleri için okunmasına başlandı. Bedfe Genel Başkanı Ömer Ömeroğulları'nın başkanlığında toplanan Yönetim kurulu üyeleri bazı kararlar aldılar

ENVER GÜLER / BURSA--- Erzurum'u doğal afetlerden korumak için Pir Ali Baba tarafından yaklaşık 500 yıl önce başlatılan ‘Binbir Hatim' geleneğini Bursa'ya taşıyan, BEDFE Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu  Genel Başkanı Ömer Ömeroğulları ; Çanakkale ve Kurtuluş savaşı şehitleri için Bursa'da Binbir Hatim’in geleneksel hale getirilerek  bu yıl da okunmasına  başlanıldığını belirtti.. Bedfe Genel Başkanı Ömer Ömeroğulları'nın başkanlığında Federasyon binasında  toplanan Yönetim kurulu üyeleri 1001 hatim geleneği için bazı kararlar aldılar

Binbir Hatim geleneğinin Bursa'ya taşınmasına öncülük ettiklerini ‘Binbir Hatim' in Bursa'da da devam ettirilmesinden mutluluk duyduklarını belirten BEDFE Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ömer Ömeroğulları, Federasyon toplantı salonunda yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Mart ayında Bursa Ulucamide duası yapılacak olan 1001 hatim organizasyonu için bazı kararlar aldılar.

Ömeroğulları  yaptığı açıklamada; “Binbir hatim okuma geleneği dini ve millî duyguların canlı tutulduğu bir ruh halidir.  Binbir hatim geçmişi rahmet ve hayırla yad ederken geleceği daha güzel bir şekilde inşa etme gayretidir. Allah kelamının dillerde terennüm edilerek  gönüllere, topluma dalga dalga yayılmasıdır” diye konuştu.

‘Kur'an-I Kerim en büyük yol gösterici' Pir Ali Baba'nın Anadolu'nun Türkleşmesi ve İslamlaşmasında önemli rol oynayan bir Alperen olduğunu ifade eden BEDFE Genel Başkanı Ömer Ömeroğulları , şunları söyledi:

“Pir Ali Baba hem varlıklı bir kişi hem de münevver bir şahsiyet. Anadolu'nun Türkleşmesini, İslamlaşmasını hızlandıran aslında Anadolu Alperenlerinden birisi. Bundan da aşırı bir bahtiyarlık duyduğumu ifade etmek isterim. Gelenekle birlikte doğal afetlerden, depremden, zelzeleden korunmak için Pir Ali Baba hazretleri herkesin Kur'an-ı Kerim'i hatmetmeyi, duasını yapmayı salık veriyor. Bu gelenek başlıyor. Kur'an-ı Kerim bütün varlığıyla Cenabı Hak'kın kelamı olarak her gönle bir şifa. Okunması, dinlenmesi tatbik edilmesi, icra edilmesi bizler için en büyük yol gösterici. Peygamberimizin tebliği ile bizim en büyük rehberimiz. Bizler bu rehber ışığında inşallah ‘Binbir Hatim' geleneğini her yıl olduğu gibi bu yılda Erzurum Derneklerİ Federasyonu olarak Bursa'da hatim  etmeye hep beraber devam edeceğiz. Allah onlardan razı olsun. Bu geleneği başlatan, yaşatan âlimlerimizden, münevver şahıslardan razı olsun. Kur'an-ı Kerim ruhunu, idrak edip ibadetleriyle yaşamayı hepimize nasip etsin. Allah, Anadolu  toprağında emeği olan herkese alimlerimize, şehitlerimize rahmet eylesin. Allah bu topraklardan ezanımızın sesini susturmasın inşallah.”Bize bu vatanı emanet bırakan aziz şehitlerimizi, ahirete intikal eden gazilerimizi, bu hatim-i şerif'de okunan dualarla yad edeceğiz. Değerli Hemşerilerimizin bugünden itibaren, ‘Binbir Hatim' okumalarını istiyoruz.   İnşallah geleneksel hale getirdiğimiz 1001 Hatim'in  Duasını da her yıl olduğu gibi Mart ayında   Bursa Ulu Camide federasyonumuz ve İl müftülüğünce yapacağız.Hatim okumaya başlayalım, yakınlarımıza ve çevremize, dostlarımıza duyuralım. "dedi.


SPOR


GÜNDEM

Malatya Doğanşehir Belediyesi 'T.C.'lendi
Gemlik'te Başkan Deviren’den minik başkanlara Lunapark müjdesi
UCLG Başkanı Altay Latin Amerika belediyelerine seslendi
Başkan Aydın, makamının kapılarını halka açtı
İlk kitabını Başkan Zeyrek’e hediye etti

SON DAKİKA