BAŞKAN YILMAZ’IN 20 KASIM DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ MESAJI


ERZURUM 20.11.2019 16:07:00 0
BAŞKAN YILMAZ’IN 20 KASIM DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ MESAJI

Merkez Parti Erzurum İl Başkanı Ahmet Yılmaz, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Yılmaz, mesajında, Birleşmiş Milletler tarafından 20 Kasım 1989 tarihinde Çocuk Hakları Sözleşmesinin kabul edilmesinden bu yana her 20 Kasım’da bütün dünyada kutlanan “Dünya Çocuk Hakları Günü”nün bütün çocuklar için güzelliklere vesile olmasını diledi.

 

Çocuk haklarının ve bu haklara ulaşamayan çocuklar hakkında farkındalık oluşturmak bugünün kutlanma amaçları arasında yer aldığına değinen Yılmaz, şunları kaydetti:

 

"Günümüzde yaşanılan aile içi problemler, yoksulluk, her çatışma ve savaş; ölüm, işkence, istismar gibi sonuçlar doğurarak en çok çocukları etkilemektedir. Dünyanın birçok yerinde birçok çocuk vatanından göç etmeye zorlanmakta ve güvenli bir yuva bulabilmek için binlerce kilometre yol alıp, denizlerden geçmeye çalışıp bir umut aramaktadır. Bütün çocuklar anne babalarının olduğu kadar toplumun da gözbebeğidir. Dünyanın neresinde olursa olsun ırkına veya dinine bakılmaksızın mağdur olan, acı çeken bir çocuğu gördüğümüzde hep birlikte üzülür, sevinen mutlu olup gülümseyen bir çocuk gördüğümüzde ise hep birlikte seviniriz. 18 yaşın altındaki her bireyi çocuk olarak tanımlayan sözleşmede en temel değerler, ayrım gözetmeme, çocuğun yararının gözetilmesi, yaşama, gelişme ve son olarak da katılım olarak yer almaktadır. Sadece temsili bir gün olan “Dünya Çocuk Hakları Günü”nün değil aslında tüm günlerin onlar için olduğu çocuklarımızın yüzünün hiç solmamasını diliyor, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir gelecek bırakmak ümidiyle “Dünya Çocuk Hakları Günü”nü kutluyorum."


SPOR


GÜNDEM

Maraton İzmir’de Kibiwot ve Tagel şampiyon
Doğal Yaşam Parkı, 23 Nisan’da ücretsiz olacak
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden 23 Nisan konseri
İzmir Maraton'da ödüller dağıtıldı
Konya'da KOSKİ'den teknoloji geçmişine yolculuk

SON DAKİKA