BAŞKAN OĞUZ'DAN İSMET İNÖNÜ ‘NÜN ÖLÜM YILDÖNÜMÜ MESAJI

SEVGİ , SAYGI VE RAHMETLE ANIYORUZ


CHP 25.12.2019 19:49:00 0
BAŞKAN OĞUZ

Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum İl Başkanı  Bülent Oğuz ; Türkiye Cumhuriyetinin ikinci cumhurbaşkanı olan ve kurtuluş savaşının kazanılmasında çok önemli rol oynayan istiklal savaşımızın büyük kumandanı değerli siyasetçi ve büyük devlet adamı olan İsmet İNÖNÜ nün ölümünün 46. Yıldönümü nedeniyle bir anma mesajı yayınladı .

İsmet İNÖNÜ yü yeni nesillere doğru bir şekilde aktarmak ve Türkiye yi demokrasiye taşıyan eylem ve fikirlerini yaşatmanın en güzel anma biçimi olduğunu ‘’ belirten CHP Erzurum İl Başkanı  Bülen Oğuz ;

"Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ün en yakın silah arkadaşı, Türkiye Cumhuriyetinin ikinci cumhurbaşkanı olan ve Türkiye Cumhuriyeti nin bağımsız bir devlet olarak Dünya sahnesinde yerini almasını sağlayarak Lozan antlaşmasını imzalamıştır. Başbakanlık da yapan demokrasi neferi İsmet İNÖNÜ Lozan görüşmelerinde Murahhas heyetin başkanlığını yaptı ; Yeni devletin bağımsızlığını ve egemenliğini onaylayan, Sevr Antlaşması ve Mondros Müzarekesini geçersiz kılan Lozan Antlaşmasını imzaladı. İsmet İNÖNÜ Atatürk ün ölümü üzerine 11 kasım 1938 de Cumhurbaşkanlığına seçildi. Etkin siyasal yaşamdan çekildikten bir yıl sonra cumhurbaşkanı seçilebilmesi , büyük ölçüde Cumhuriyet le özdeşleşmiş olmasıyla ilgiliydi. Cumhuriyet Halk Partisinin 26 aralık 1938 de toplanan 1. Olağanüstü Kurultayında ‘’ Değişmez Genel Başkan ‘’ ı seçildi. Ayrıca kendisine ‘’ Milli Şef ‘’ sıfatı verildi. İnönü, Türkiye nin modern bir ülke olarak gelişip güçlenmesinde ve muhasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefi doğrultusunda ilerlemesinde değerli katkılar sağlamıştır. Laik, Demokratik Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı Kurtuluş Savaşı na önemli katkılar veren İnönü , Sevr i geçersiz kılmış ve diplomasi tarihinde müstesna bir yer edinmiştir. İnönü, mirasları ve öğretileriyle bu gün bile adından saygı ile bahsedilen bir lider olarak başarılı bir devlet adamıdır. Türk siyasal yaşamının bu gün geldiği noktada eşsiz emek ve katkıları olan ve Türkiye Cumhuriyetinin kurulması ve gelişmesinde önemli roller üstlenen İsmet İNÖNÜ Ulusumuza verdiği üstün hizmetleriyle her zaman şükranla anılacaktır. Merhum İsmet İNÖNÜ yü Ölümünün 46. Yıl dönümünde sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz ‘’ dedi.


SPOR


GÜNDEM

Malatya Doğanşehir Belediyesi 'T.C.'lendi
Gemlik'te Başkan Deviren’den minik başkanlara Lunapark müjdesi
UCLG Başkanı Altay Latin Amerika belediyelerine seslendi
Başkan Aydın, makamının kapılarını halka açtı
İlk kitabını Başkan Zeyrek’e hediye etti

SON DAKİKA