​BAŞKAN İMAMOĞLU’NDAN AKOM’DA DEPREM AÇIKLAMASI: “TÜRKİYE’NİN BÜTÜN KURUMLARI BU YÖNDE ADIM ATMALI”


GÜNDEM 11.01.2020 19:25:00 0
​BAŞKAN İMAMOĞLU’NDAN AKOM’DA DEPREM AÇIKLAMASI: “TÜRKİYE’NİN BÜTÜN KURUMLARI BU YÖNDE ADIM ATMALI”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Silivri açıklarında meydana gelen ve paniğe neden olan 4.8’lik depremin ardından AKOM’a geçti. İstanbul’a geçmiş olsun dileklerini ileten İmamoğlu, “Deprem konusu, hafızamızdan zaten çıkmaması gereken ve hiçbir şekilde başka bir konuyu İstanbul’un gündemine öncelemeden bu konuyu çözmemiz gerektiğini hepimize söylüyor. Umarım eylem birliği yapar, insanların zihninden bu tereddüdü ortadan kaldıracak işlemleri hayata geçiririz” dedi. Türkiye’nin bütün kurumlarının bu yönde adım atması, sadece İstanbul değil, Türkiye’nin geleceği açısından çok mühimdir” dedi.

AKOM / İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün saat 16.38’de Silivri açıklarında, yerin 17 kilometre derinliğinde meydana gelen ve her zamanki gibi paniğe neden olan 4.8 büyüklüğündeki depremle ilgili AKOM’da açıklamalarda bulundu. Açıklamalsına, “Geçmiş olsun tekrar İstanbul’umuza” sözleriyle başlayan İmamoğlu, şunları söyledi:

“Oradaki ilçelerimizi; hem Silivri hem Büyükçekmece hem de Avcılar belediye başkanlarımızı aradım. Herhangi bir ihbar veya tespit edilmiş hiçbir şey yok. Aynı zamanda bizim de sistemdeki hasarla ilgili haritamıza baktığımızda hiçbir unsur yok. Dolayısıyla İstanbul’umuzun, hayatımızın en gerçekçi konularından birisini tekrar yaşamış olduk. Deprem konusu, hafızamızdan zaten çıkmaması gereken ve hiçbir şekilde başka bir konuyu İstanbul’un gündemine öncelemeden bu konuyu çözmemiz gerektiğini hepimiz söylüyor. Umarım eylem birliği yapar, insanların zihninden bu tereddüdü ortadan kaldıracak işlemleri hayata geçiririz. İnşallah İstanbul’daki yüz binlerce insanın hayatını tehdit eden bu kavramı, tümüyle ortadan kaldırırız. Dileğim bu; çalışmalarımız bu yönde. Türkiye’nin bütün kurumlarının bu yönde adım atması, sadece İstanbul değil, Türkiye’nin geleceği açısından çok mühimdir. Hepimize geçmiş olsun.”

İmamoğlu, “Hiçbir yerde hasar yok demek şu an için mümkün mü” sorusuna, “Evet. Şu anda hem ilçe belediye başkanlarımız hem de bizim bütün kapsayıcı bilgi ağımızdan bize hiçbir hasar ve hiçbir vatandaşımızla ilgili ihbar ulaşmamıştır” yanıtını verdi.


SPOR


GÜNDEM

Başkan Altay: "Hedefe doğru adımlarla ilerliyoruz"
Sakarya’da huzur dolu Ramazan akşamları
Dereceye giren öğrencilerin ödülleri Başkan Büyükgöz’den
Kocaeli Büyükşehir, evsiz vatandaşlara kol kanat geriyor
Büyükşehirden Ünye’ye modern park

SON DAKİKA