Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile bir araya gelerek önemli taleplerini iletti. Başkan Sadıkoğlu, 6 Şubat depremlerinin ardından ticari hayatın hala eski seviyesine dönemediği Malatya'nın durumunu bizzat aktardı.
Görüşmede, önümüzdeki ay ödenmeye başlanacak olan KOSGEB deprem kredisi borçlarının tamamen silinmesi veya en az 2 yıl süreyle ertelenmesi resmi olarak talep edildi. Bu talep, depremden etkilenen işletmelerin nefes alması için hayati önem taşıyor.
Başkan Sadıkoğlu, ayrıca MTSO'nun önemli projesi Model Fabrika başta olmak üzere, oda üyelerinin Sanayi Bakanlığı'nı ilgilendiren tüm sorun ve taleplerini kapsamlı bir dosya halinde Bakan Kacır'a sundu.
Bu üst düzey görüşme, Başkan Sadıkoğlu'nun konuya verdiği önemi gösteriyor. Sadıkoğlu, geçtiğimiz günlerde Ankara'da KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu'nu da ziyaret ederek aynı borç silinme talebini iletmişti.