Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Yeşilyurt Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Mahmut Çalık/Ahmet Çalık Tekstil Müzesi’nde açılan Halı Dokuma Kursunun kesim törenine katıldı. Kursiyerlerin büyük emek ve sabırla dokuduğu, geleneksel motiflerle bezeli halının son ilmeği, Başkan Geçit tarafından atılarak halı tezgahtan indirildi.
Düzenlenen tören, geçmişten günümüze uzanan kültürel mirasın yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması adına anlamlı anlara sahne oldu. Aylar süren titiz çalışmanın ürünü olan halı, hem geleneksel sanatlara duyulan saygıyı hem de el emeğinin değerini bir kez daha gözler önüne serdi.
Törende konuşan Başkan Geçit, halı dokumacılığının Anadolu kültürünün en önemli unsurlarından biri olduğunu vurguladı. "Gelenekten geleceğe uzanan emek dolu bir hikâyeye hep birlikte tanıklık ettik" diyen Geçit, kültürün günlük hayat içinde yaşatılmasının ve yeni nesillere aktarılmasının kıymetine dikkat çekerek emeği geçen herkese teşekkür etti.
Başkan Geçit, Yeşilyurt Belediyesi olarak kültürel mirasın korunmasına, geleneksel el sanatlarının yaşatılmasına ve istihdama katkı sunan mesleki kursların desteklenmesine büyük önem verdiklerini belirtti. Bu tür kursların hem kültürel değerleri yaşattığını hem de bireylerin mesleki beceriler kazanmasına katkı sağladığını ifade etti.
Halı Dokuma Kursu’na katılan kursiyerler, geleneksel motifleri ilmek ilmek dokuyarak ortaya çıkardıkları eserin gururunu yaşadıklarını belirterek, kendilerine bu imkânı sunan Yeşilyurt Belediyesi ve Yeşilyurt Halk Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür ettiler.
Başkan Geçit, törenin ardından müzede sergilenen nostaljik eserleri inceledi. Törene; Başkanın eşi Neşe Geçit, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Esin Yılmaz, AK Parti Yeşilyurt Kadın Kolları Başkanı Yurdanur Mut, Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, Halk Eğitim yetkilileri, eğitmenler ve kursiyerler katıldı.