Bakan Şimşek: Enflasyon Beklentilerindeki Gerileme Fiyat İstikrarını Destekliyor

Bakan Şimşek: Enflasyon Beklentilerindeki Gerileme Fiyat İstikrarını Destekliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 12 ay sonrası enflasyon beklentilerinin tüm kesimlerde gerilediğini açıkladı. Beklentilerdeki iyileşme ve hizmet enflasyonundaki düşüşün dezenflasyon sürecini desteklediğini vurguladı.

Beklentilerdeki Belirgin Gerileme

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada enflasyon beklentilerindeki olumlu seyre dikkat çekti. Şimşek, son bir yılda 12 ay sonrası enflasyon beklentilerinin hanehalkında 12,2 puan, reel sektörde 12,8 puan ve piyasa katılımcılarında 3,7 puan gerilediğini belirtti.

Hizmet Enflasyonundaki Düşüşün Rolü

Beklentilerdeki bu iyileşmenin dezenflasyon sürecini desteklemeye devam ettiğini ifade eden Şimşek, özellikle hizmet enflasyonundaki düşüşün sürecin kalıcılığı açısından önemli olduğunun altını çizdi.

Politikaların Hedefi: Fiyat İstikrarı

Bakan Şimşek açıklamasında, arz yönlü riskleri azaltmaya ve rekabet gücünü artırmaya yönelik politikaların da fiyat istikrarı hedefiyle uyumlu şekilde sürdürüldüğünü vurgulayarak, “Beklentilerdeki iyileşme eğilimi ve hizmet enflasyonundaki düşüş, dezenflasyon sürecini desteklemeye devam edecek. Arz yönlü riskleri azaltan ve rekabet gücünü artıran politikaların katkısıyla fiyat istikrarını sağlamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Kocaeli Zabıtası: Denetimden İnsana Uzanan Yardım Eli
Metal İşçileri Mudanya'da MESS TİS Dayatmasına Karşı Alanlara Çıktı
Manisa Büyükşehir'den Arıcılara ve Kooperatiflere Güçlü Destek
CHP Bursa'dan Asgari Ücrete Sert Tepki: 'Yere Batsın Böyle Düzen'
Yuvamız İzmirli Çocuklar Yeni Yıl Coşkusunu Yaşadı
Haberi Sesli Oku