Aşkale'de 10 Kasım'da Atatürk Saygı ve Özlemle Anıldı

Aşkale

Aşkale'de düzenlenen törenlerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 87'nci yıl dönümünde saygı ve özlemle anıldı.

Anıt Önünde Anma Töreni

Aşkale'de, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 87'nci yıl dönümünde düzenlenen törenlerle anıldı. Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen çelenk sunma törenine, Aşkale Kaymakamı Emre Oğuztürk, Belediye Başkanı Şenol Polat, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Resmi Tören ve Saygı Durumu

Kaymakam Oğuztürk ve Başkan Polat'ın anıta çelenk sunmalarının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla tören sona erdi.

Halk Eğitim Merkezi'nde Anma Programı

Anma programı daha sonra Aşkale Halk Eğitim Merkezi Büyük Salonu'nda, Aşkale İMKB Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan etkinliklerle devam etti. Program, iki dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Atatürk'ün Mirası ve Genç Nesiller

Okul Müdürü Süleyman Ünver, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında Atatürk'ün fikirlerini ve mirasını gelecek nesillere aktarmanın önemine değindi.

Duygusal Anlar ve Öğrenci Gösterileri

Öğrenciler tarafından hazırlanan şiirler, oratoryo ve gösteriler, salondakilere duygusal anlar yaşattı. Katılımcılar, Atatürk'e duyulan minnet ve özlemi bir kez daha yüreklerinde hissetti.


Haber Kaynak : İHA

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Başkan Geçit Porga Bölgesinde Kırsal Yatırımları Yerinde İnceledi
Abdülhamid Han Sondaj Gemisi Karadeniz görevinde 1 yılı tamamladı
Fethi Gemuhluoğlu Arapgir'de Anıldı
Evin çatısına yuva yapan eşek arıları hastanelik etti
Kastamonu’da kayıp anne ile oğlunu arama çalışmaları devam ediyor
Haberi Sesli Oku