AŞKALE TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNE TARIM VE ORMAN BAKANI PR. DR. VAHİT KİRİŞÇİ KATILIM SAĞLADI

Erzurum’un Aşkale ilçesinde Toplu Açılış Töreni gerçekleşti. Törene Tarım ve Orman Bakanı Pr. Dr. Vahit Kirişçi katılım sağladı.


ERZURUM 21.10.2022 18:17:00 0
AŞKALE TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNE TARIM VE ORMAN BAKANI PR. DR. VAHİT KİRİŞÇİ KATILIM SAĞLADI

Erzurum’a ziyarete gelen Tarım ve Orman Bakanı Pr. Dr. Vahit Kirişçi, Aşkale toplu açılış töreni kapsamında bir dizi ziyaretlerde bulundu. Önemli isimlerin yer aldığı törende; Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Aşkale Belediye Başkanı Enver Başaran, Vali Okay Memiş, ilçe başkanları, millet vekilleri ve meclis üyeleri ve değerli iş adamları katılım gösterdi.  

Sayın bakanımızı şehrimizde görmekten dolayı şükranlarını ileten Sekmen “Biz tabii ak parti olarak, bir ekip olarak çalışmanın mutluluğunu, heyecanını yaşıyoruz. Sayın bakanlarımız, sayın milletvekillerimiz, il teşkilatlarımız, ilçe teşkilatlarımız ve yine şehrimizin cumhurbaşkanımızın temsilcisi olan sayın valimizle beraber bir uyum içerisinde kurum müdürlerimizle beraber bu hizmetleri yapmanın bugün mutluluğunu yaşıyoruz. Erzurum´da başta tarım olmak üzere, yeniden kalkınmayı gerçekleştirmek üzere sayın cumhurbaşkanımızın Ankara’dan aldığı kararlar bakanlarımızın sektörler uygulaması ile beraber bizler de bunları hayata geçirmenin bugün mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi. 

HABER: Ferhan Gülizar Taşdemir

“ÇEVREYE ZARAR VERMEMEYE BÜYÜK ÖZEN VERİYORUZ” 

Aşkale ilçesine 1 katrilyonluk yaptırım yaptığını ifade eden Sekmen. “Bu dönem şu anda açılışını yaptığımız hizmetlere baktığımız zaman burada çok önemli bir hem su hem de içme suyu arıtma tesisini bitirdik. Bugünkü bedelle 30 milyon üzerinde bir yatırım yaparak gerçekleştirdik. Hem su sorunu çözüldü hem de daha temiz su içme imkanına kavuşmuş olduk. Ayrıca burada atık su tesisimiz var. Onu işletiyoruz çevreye zarar vermemeye büyük özen veriyoruz. Tarımla ilgili 30 tane bu Aşkale ilçemize gölet yaptık. Bu göletleri kendi imkanlarımızla his göleti sulama göleti olmak üzere gerçekleşti. Yine 30 civarında mahallemizin sulama sistemini gerçekleştirdik. Bir yerde su var o suyu alıp diğer araziye götürmek suretiyle buraları sulanır hale getirdi. Ve yine gölgelik dediğimiz hayvanların mera otlarken dinlendikleri zaman yağmurda güneşte arınmaları için onun üzerinde gölgelik gerçekleştirdik. Sulama projeleri için harcadığımız para 114 milyon. Kırsaldaki yollara çok önem verdik. 500 milyonluk sadece kırsalda yol yaptık. Ve gerek burada hayvan pazarımızı gerçekleştirdik. Mezbanemizi yeniden yaptık. Ve model hizmete getirdik. Bir kültür merkezimizin de hizmetin, önümüzdeki yıl bitireceğiz ve kurdelesini keseceğiz. Belediye başkanımızın da belirttiği gibi cenaze hizmetlerini de burada ayrıca modern şekilde insani şekilde vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.” dedi. 

“SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN SELAMLARINI İLETİYORUM” 

Halkın yoğun katılım gösterdiği açılış töreninde burada olmaktan gurur duyduğunu söyleyen Bakan Kirişçi, “Hizmete girecek olan bu tesislerin başta Aşkalemizin Erzurumumuza Türkiyemize hayırlar getirmesini rabbimden niyaz ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın öncelikle Erzuruma geleceğimi söylediğinde siz Dadaşlara selamları var. Üzerimde kalmasın. Sayın Cumhurbaşkanımızın selamlarını iletiyorum. Değerli kardeşlerim hükümet olarak 20 yıldan beri durmadan bu hizmetleri sunmak adında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yerel yönetimleri çok önemseyen ve kendisi de eski bir yerel yönetici olan Sayın Cumhurbaşkanımızın yerel yönetimler noktasındaki başarısı bugün kendisini Başbakan ve ülkenin Cumhurbaşkanı ve bir dünya lideri yapmasını da mümkün hale getirmiştir.  

“HALKA HİZMET HAKKA HİZMETTİR” 

İlginç bulduğu bir iki husus olduğunu belirten Bakan Kiremitçi. “Mezarlıkta mezarlık hizmetini verecek kimsenin olmadığını anladık. Sonra da neredeyse doğum yapacak hastane de hizmet yok diyecek ama Sağlık Bakanımızın o hizmetlerini biliyoruz. O alanda bir açık olmadığının farkı ettik. Halka hizmet hakka hizmettir. Belediye başkanlarımız bu manada kritik öneme haiz kişilerdir. Bakanlık olarak üreticimizi destekliyoruz. Desteklemeye devam ediyoruz. Toplam destek miktarı en son ek bütçeyle birlikte 39.2 milyar Türk lirası iken biz bunu 54 milyara çıkardık. Ve mazot, gübre bunun iki katına üç katına çıktı. Geçen 2250 lira olan buğdayın tonuna bu yıl 7450 lira verdik. Biz diyoruz ki sen üret yeter. Biz senin yanındayız. Hayvancılık 2002 yılında bu ülkede sadece 10 milyon büyükbaş vardı. Şu anda büyükbaş hayvan sayımız 18.5-19 milyona dayandı. Küçükbaş hayvan koyun için 33 milyon bugün 57-58 milyona çıktı. Daha fazlasını üreteceğiz çünkü bizim 2053 hedefimiz var. 105 milyon nüfusumuz olacak. Biz bu nüfusu da doyurmak zorundayız. Biz bir uygulamayı başlatıyoruz. Erzurumun Aşkaleye verdiğimiz değerin tezahürü olarak et-süt grubumuzun özellikle besi işletmeciliği olan üretici kardelerimizden bunların sözleşmeli besicilik yapmasını söyleyeceğiz. Biz üreticimizin 5 yıllık kendi önünü görmesini sağlayacağız. Ve burada he fiyat hem alım garantisi vereceğiz. Erzurum hayvancılık konusunda bizim umudumuz olan bir şehir. Ve bu şehre her türlü desteği verdik. Ve daha fazlasını vermeye devam edeceğiz. sözlerimi burada bitiriyor ve Aşkalede olmaktan gurur duyduğumu belirtmek istiyorum. Açılacak olan tesislerin Aşkalemize Erzurumumuza hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” ifadelerinde bulundu.

HABER: Ferhan Gülizar Taşdemir -Melike Karakaş 


SPOR


GÜNDEM

Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Başkan Altay: “Konya için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”
Başkan Altay: "Hedefe doğru adımlarla ilerliyoruz"
Sakarya’da huzur dolu Ramazan akşamları

SON DAKİKA