GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

Aras Edaş’tan vefa örneği

Aras Edaş’tan vefa örneği

Aras Edaş’tan vefa örneği

Erzurum, Ardahan, Kars, Ağrı, Bayburt, Erzincan ve Iğdır’a elektrik dağıtım hizmeti sunan Aras EDAŞ, insanlık tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan elektriğin keşif sürecini ve Türkiye’de elektrik şebekesinin gelişimini anlatan müze ile elektriğin tarihine ışık tutmaya devam ediyor.
Aras Elektrik tarafından hayata geçirilen Elektrik Müzesi’nde, Erzurum’a ilk elektriği getiren isim olarak bilinen Mehmet Durak Kerget için özel bir köşe oluşturuldu. ‘Erzurum’da Elektriğin Öncüsü’ olarak anılan Kerget için hazırlanan bu köşe, oğulları Hayati ve Ümit Kerget’in müzeyi ziyaret etmesiyle ayrı bir anlam kazandı.
"Erzurum’da Elektriğin Öncüsü" Oldu
Elektriğin geniş kitlelere tanıtılması ve bilinçli kullanımının teşvik edilmesi amacıyla oluşturulan müze, yalnızca teknolojik gelişimi değil, bölgenin elektrikle tanışma hikayesini de gözler önüne seriyor. Bu kapsamda Aras EDAŞ bünyesinde kurulan ve Türkiye’nin tescilli ilk ve tek elektrik dağıtım müzesinde, Erzurum’a elektriği getiren öncü isim Mehmet Durak Kerget adına anlamlı bir bölüm hazırlandı. "Erzurum’da Elektriğin Öncüsü" olarak hafızalara kazınan Mehmet Durak Kerget için oluşturulan köşe, oğulları Hayati Kerget ve Ümit Kerget’in müzeye ziyaretleriyle birlikte bu özel alanın taşıdığı değer bir kez daha vurgulandı. Hazırlanan bölüm, hem bir vefa örneği olarak dikkat çekti hem de Erzurum’un elektrikle buluşma hikayesini ziyaretçilere aktarmaya devam etti.
"Elektriğin tarihine ışık tutmaya devam ediyoruz"
Aras EDAŞ Genel Müdürü Fikret Akbaş, böyle anlamlı bir köşeye imza attıkları için mutlu olduklarını ifade etti. Müzenin yalnızca şirket tarihini değil, bölgenin elektrik serüvenini de anlatmayı amaçladığını belirten Akbaş, "Kültür ve Turizm Bakanlığı müzemizi Kültür Yolu Festivallerine dahil etti. Böylece çok daha fazla kişiye ulaşma imkanı bulduk. Türkiye’deki birçok elektrik dağıtım şirketinden destek alıyor, eski eserleri müzemize kazandırıyoruz. Bununla da elektrik tarihine ışık tutmaya devam ediyoruz" dedi.
"Vefamızı Göstermek İstedik"
Bölgede hizmet verdikleri 7 ilin her biri için müzede ayrı köşeler oluşturduklarını ifade eden Akbaş, amaçlarının elektriğin bu illere nasıl ulaştığını anlatmak olduğunu dile getirdi. Erzurum köşesinin ise özel bir hikayeyle ortaya çıktığını belirten Akbaş, şunları kaydetti: "Mehmet Durak Kerget’in Erzurum’a ilk elektriği getirdiğini öğrendik. Bunun üzerine Erzurum için özel bir köşe yapma kararı aldık. Vefamızı göstermek istedik. Bölgeye ilk elektriği getiren kişiyi anmadan böyle bir müzenin eksik kalacağını düşündük."
"Babamızın hatıraları yaşayacak"
Babalarının hatırasının yaşatıldığı müzeyi ziyaret eden Hayati Kerget, çok duygulandıklarını ifade ederek, "Böyle bir müzede babamız için bir köşe oluşturulması beni çok mutlu etti. Gösterilen vefa duygusu son derece kıymetli. Babamızın Erzurum’a olan katkıları ve emekleri, hatıraları bu müzede yaşamaya devam edecek. Aras EDAŞ ailesine ve Genel Müdür Fikret Akbaş’a teşekkür ediyorum" dedi.

Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Anahtar Kelimeler: aras edaş’tan vefa örneği
Yorumlar (0)

GÜNDEM

Başkan Er ile Rektör Akpolat sahur programında öğrencilerle bir araya geldi
Celal Çoban, Bakan Memişoğlu ile görüştü
Erzincan’da karla mücadele çalışmaları sürüyor
Erzincan’da aç kalan kurtlar köye indi
Erzincan’da kar yağışı ulaşımı aksattı
Haberi Sesli Oku