ANAYASA YARGISININ SEÇİMLİK DERS OLMASI MECLİS’E TAŞINDI


GÜNDEM 20.11.2019 11:36:00 0
ANAYASA YARGISININ SEÇİMLİK DERS OLMASI MECLİS’E TAŞINDI

CHP’li Mahmut Tanal, her hukuk fakültesi öğrencisinin alması gereken Anayasa Yargısı dersinin seçimlik ders olarak okutulmasını Meclis gündemine taşıdı.

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Anayasa Yargısı dersinin, üniversitelerin hukuk fakültelerinde seçmeli ders olarak verilmesini Meclis gündemine taşıdı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sunan Tanal, kanunlar hiyerarşisinde en üstte yer alan Anayasa doğrultusunda insan hakları ve anayasal hak ihlallerine ilişkin yargılama yapmakla görevli Yüksek Mahkeme’nin işleyişi, usul ve esasları hakkında her hukuk fakültesi mezununun bilgi ve birikimi olması gerektiğine dikkat çekerken, Anayasa Yargısı dersinin hangi gerekçe ile yalnızca seçimlik olarak okutularak ikinci plana atıldığını sordu.

DERSİ ALAMAYAN ÖĞRENCİLER NE OLACAK?

Hukuk fakültelerinde okutulacak derslerin seçimlik ders ya da zorunlu ders olarak belirlenmesinde dikkate alınan ölçütlerin neler olduğunu soran Tanal, “Anayasa Yargısı dersinin seçimlik ders olduğu ve seçimlik derslerin kontenjanlarının sınırlı olduğu düşünülürse; istemesine rağmen dersi alamayan öğrenciler tarafından yapılmış herhangi bir başvuru ya da şikâyet var mıdır? Bu hususun telafisi adına yapılan herhangi bir işlem mevcut mudur?” sorularını yöneltti.

 

 


SPOR


GÜNDEM

Maraton İzmir’de Kibiwot ve Tagel şampiyon
Doğal Yaşam Parkı, 23 Nisan’da ücretsiz olacak
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden 23 Nisan konseri
İzmir Maraton'da ödüller dağıtıldı
Konya'da KOSKİ'den teknoloji geçmişine yolculuk

SON DAKİKA