Ağrı'da köyler kara gömüldü, kar kalınlığı 2 metreye ulaştı

Ağrı

Patnos'ta yoğun kar yağışı evleri kara gömdü, çeşmeler dondu ve ulaşım zorlaştı.

Köyler Beyaza Büründü

Ağrı’nın Patnos ilçesinin yüksek kesimlerinde ve köy yerleşim alanlarında kar kalınlığı 1 ile 2 metre arasında değişen seviyelere ulaştı. Bu yoğun kar tabakası, bölgedeki evlerin adeta kara gömülmesine neden oldu. Başlayan sert kış koşulları, köy sakinlerinin günlük yaşamlarını önemli ölçüde zorlaştırdı.


Don ve Buzlanma Hayatı Durdurdu

Son günlerde bölgede hava sıcaklıklarının sıfırın altındaki derecelerde seyretmesiyle doğa da bu şartlardan etkilendi. Toprak üzerindeki bitkiler ve ağaçlar tamamen donarak buz tuttu. Köy meydanlarındaki ve sokaklardaki çeşmelerin de donduğu gözlemlendi.


Ulaşım ve Yaşam Zorlaştı

Bölgedeki ağır kış koşulları, hem insanların hayatını hem de doğal yaşamı ciddi anlamda zorluyor. Şiddetli soğukların etkisiyle oluşan buzlanma ve don, özellikle ulaşımı ve günlük ihtiyaçların karşılanmasını olumsuz etkiliyor.


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Iğdır'da kargoyla 40 litre kaçak viski yakalandı
Yeşilyurt Belediyesi Personeli Kızılay'a Kan Bağışıyla Destek Verdi
AK Partili Küçükoğlu Aziziye'de bayrak dağıttı
Bitlis'te çocuklar karne tatilinde kayak öğreniyor
Van'da yaban hayvanlarına rehabilitasyon ve doğaya dönüş
Haberi Sesli Oku