Ağrı Şeker Fabrikası’nda kota 450 bin tona yükseltilecek

Ağrı Şeker Fabrikası’nda kota 450 bin tona yükseltilecek

Ağrı Şeker Fabrikası’nda kota 450 bin tona yükseltilecek

Ağrı Şeker Fabrikası Müdürü Kürşat Erdoğan ve Ziraat Müdür Yardımcısı Hakan Deligöz, Ortadoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nihat Aydın’ı ziyaret etti. Ziyarette fabrikanın 2025-2026 kampanya dönemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunuldu.

AĞRI (İGFA) - Ağrı Şeker Fabrikası Müdürü Kürşat Erdoğan, fabrikanın son yıllarda yeniden üretim gücü kazandığını ve uzun bir aradan sonra kâr eden bir yapıya kavuştuğunu belirtti. Erdoğan, şeker pancarı üretim kotasında da önemli artışlar yaşandığını ifade ederek, “Geçtiğimiz yıl pancar kotamız 350 bin ton olarak belirlenmişti. Bu yıl üreticilerimizle **400 bin ton üzerinden sözleşme imzaladık. Ayrıca 50 bin tonluk ek kota için de başvuruda bulunduk. Bu başvurunun kabul edilmesi halinde Ağrı Şeker Fabrikası’nın kotası 450 bin tona ulaşacak” dedi.

Erdoğan, kota artışının yalnızca fabrikanın üretim kapasitesini değil, bölge ekonomisini de doğrudan etkileyeceğini vurgulayarak, “Kota artışıyla birlikte şeker pancarı üreticilerimiz üç yıl öncesine göre yaklaşık yüzde 200’lük bir artış yakalamış olacak. Bu durum Ağrı ekonomisine ciddi bir katkı sağlayacak. Aynı zamanda hayvancılık için önemli bir yem kaynağı olan küspe üretimi artacak, şeker ihtiyacının karşılanması kolaylaşacak ve tarımsal işçilikte istihdam da önemli ölçüde yükselecek” ifadelerini kullandı.

Ziyareti değerlendiren Ortadoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nihat Aydın ise Ağrı Şeker Fabrikası’nın son dönemde yeniden üretim gücü kazandığını belirterek, “Şeker Fabrikası Müdürümüz gerçekten Ağrı için çalışan ve şehri önemseyen bir yönetici. Göreve geldiği günden bu yana fabrikada kurumsal disiplini sağlayarak atıl durumda olan tesisin yeniden güçlü şekilde çalışmasına önemli katkı sundu” dedi.

Aydın ayrıca Ramazan ayında gerçekleştirilen buluşmalara da değinerek, “Sayın müdürümüz bu Ramazan ayında çiftçilerimizle ve fabrika çalışanlarımızla bir araya geldi. Toplamda yaklaşık 1600 kişiyle iftar programlarında buluşuldu. Buradaki temel hedef şeker pancarı üretimini ve fabrikanın çalışma kapasitesini artırmaktı. Bir Ağrılı ve bir gazeteci olarak ilimize verdiği hizmetler dolayısıyla kendisine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Anahtar Kelimeler: Şeker Fabrikası’ yükseltilecek
Yorumlar (0)

GÜNDEM

Ağrı merkezli 9 ilde yasa dışı bahise 67 gözaltı
Davinson Sanchez: "Liverpool maçına odaklandık"
Galatasaray, Liverpool maçı hazırlıklarını tamamladı
İstanbul Bakırköy'de Türkiye'nin geleceği konuşuldu
Gelir İdaresi’nden evde beyanname hizmeti
Haberi Sesli Oku