Adilcevaz'da 3 fırın Ramazan pidesini eski fiyattan satacak

Adilcevaz

Adilcevaz'daki üç fırın, artan maliyetlere rağmen Ramazan pidesini geçen yılki fiyattan satışa sunma kararı aldı.

Dayanışma Ruhuyla Bir Karar

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde faaliyet gösteren üç fırın, Ramazan ayında vatandaşlara destek olmak amacıyla pideyi geçen yılki fiyatından satışa sunacaklarını açıkladı.

Maliyet Artışına Rağmen Duyarlılık

Fırın işletmecileri yaptıkları ortak açıklamada; un, maya ve enerji giderlerinde yaşanan yükselişe rağmen, Ramazan ayının manevi atmosferine katkı sunmak ve vatandaşların bütçesine destek olmak istediklerini belirtti. İşletmecilerden Gürsel Öğmen, "Ramazan; paylaşma ve dayanışma ayıdır. Biz de bu ayda elimizi taşın altına koyarak pide fiyatlarını artırmama kararı aldık" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan Teşekkür ve Temenni

Her yıl iftar sofralarının vazgeçilmezi olan Ramazan pidesi, özellikle dar gelirli aileler için önemli bir yer tutuyor. İlçede yaşayan vatandaşlar ise alınan karardan dolayı fırın işletmecilerine teşekkür ederek, bu tür dayanışma örneklerinin artmasını temenni ettiklerini dile getirdi.

Örnek Bir Uygulama

Ramazan ayı boyunca geçerli olacak uygulamanın, diğer işletmelere de örnek olması bekleniyor. İlçede pide üretiminin hijyen kurallarına uygun şekilde sürdürüleceği ve yoğunluk yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınacağı da bildirildi.


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Elazığ'da U16 Kadınlar Sutopu Şampiyonası Sona Erdi
Prof. Pirinçci: Rahim Ağzı Kanseri Korunmasında Aşı Kritik
Patnos'ta öğrenciler okul bahçesinde 'Kâbe'de Hacılar' ilahisini topluca söyledi
Palandöken'de trafik kazası: 1 kişi yaralandı
Elazığ'daki Kahve Fincanı Müzesi bir yılda 700 bin ziyaretçi ağırladı
Haberi Sesli Oku