“Trafik güvenliği” konusunda öğrenci ve velileri bilinçlendirmeye devam ediyor

“Trafikte Küçük Hata Yoktur” programının ilk döneminde 26.607 öğrenciye eğitim verildi


21.02.2020 17:58:00 0
 “Trafik güvenliği” konusunda öğrenci ve velileri bilinçlendirmeye devam ediyor

Trafikte Küçük Hata Yoktur” sosyal yatırım programı, Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Shell Türkiye iş birliğinde çocukları trafik güvenliği konusunda bilinçlendirilmek amacıyla Ekim 2019’da başladı. Başladığı günden bu yana toplam 26.607 öğrenciye ulaşılan program dahilinde öğrencilerin yanı sıra velilerine de trafik güvenliği seminerleri düzenlenecek. Mayıs ayına kadar sürecek olan veli seminerleri trafik güvenliği bilincini artıracak ilave etkinliklerle de desteklenecek. “Trafikte Küçük Hata Yoktur” sosyal yatırım programının birinci yılında öğrenciler, veliler ve diğer aile fertleri ile toplam 300 bin kişiye ulaşılması hedefleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Shell Türkiye iş birliğinde Ekim 2019 yılında başlatılan “Trafikte Küçük Hata Yoktur” sosyal yatırım programı tüm hızıyla devam ediyor.

Öğrencilerde trafik bilincinin oluşturmasını hedefleyen “Trafikte Küçük Hata Yoktur” programı ile 21 Ekim ve 31 Aralık dönemini kapsayan zaman diliminde 44 okulda 26,607 öğrenciye ulaşıldı. “Trafikte Küçük Hata Yoktur” programı kapsamında bir yandan öğrencilere trafik bilinci aşılanırken bir yandan da velilere trafik güvenliğini konu alan seminerler düzenlenecek.

“Veli Seminerleri” programı 21 Şubat 2020 tarihinde T.C. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürü Muammer Yıldız, Milli Eğitim Bakanlığı Trafik ve Sürücü Eğitimleri Daire Başkanı Abdullah Süslü, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı'nın katılımı ile tanıtıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: “Trafikte küçük hata yoktur ”

Velilere verilecek seminerlerle ilgili İstanbul Ticaret Üniversitesinde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan T.C. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şunları söyledi: “Trafikteki can kaybı sayısı 2015'de 100 binde 9,6, 2017'de 100 binde 9,2 idi. Bunu önce 2018'de 100 binde 8,1'e, 2019 sonunda da 100 binde 6,5 seviyesine indirdik. Şimdi bir iddiamız var, iddiamızın da bir temeli var. 2023 yılında, yani Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında temel hedefimiz; her alanda olduğu gibi trafik alanında da bilançomuzu bizden sonraki gelecek nesillere mükemmel bir şekilde bırakmaktır.”

Trafik eğitimlerini çok önemsediklerini vurgulayan Süleyman Soylu; “Bu projenin ismi, projenin anlamı ve önemini ortaya koymaktadır. ‘Trafikte küçük hata yoktur’. Aldığımız önlemler ve gerçekleştirdiğimiz uygulamalarla birlikte her yıl trafik kazası sayısını ve dolayısı ile can kaybını azaltıyoruz. Ancak bu işte hedef hiç kaza olmaması. Trafik kazası hayatın olağan seyrine dahil değildir, olmamalıdır. Hep birlikte bir şeyleri değiştiriyoruz. Benim kırmızı düdük verdiğim ortaklarım, yani çocuklarımız var. Annesini babasını uyaran evlatlarımız var. Denetimle alınabilecek yol belli. Eğitim önemli, strateji oluşturan kampanyalara kulak kabartan, emniyet kemerini takan kırmızı düdük çalan herkesle bu makûs talihi kırmaya çalışıyoruz. Planlı, güvenli, bilimsel yöntemlere dayanan çalışmalar yapıyoruz. Bu anlamda trafikte güvenliğe vurgu yapan ‘Trafikte küçük hata yoktur’programında emeği geçen herkesi kutluyorum” diye konuştu.

Çocukların trafik alanında bilinçlendirilmesini sağlamak amacıyla başlatılan projenin önemine değinen İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, konuşmasında şunları söyledi: “Üniversiteler sadece akademik bilgi üreten, bu alanlarda proje yapan kurumlar değillerdir. Topluma sosyal ve ekonomik anlamda katkı sağlayacak projeler de üretmek üniversiteler için şarttır. Gerçekleştirdiğimiz projelerlehem öğrencilere hem de toplumun geneline fayda sağlamaya çalışıyoruz”.

Projenin ortaklarından İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, böyle önemli bir projeyi güçlü ortaklarla hayata geçirmekten mutlu olduklarını belirterek, şunları söyledi: “40 yıllık tecrübemle bu kanayan yara trafik konusunun çözümü aşağıda üç maddede özetlenebilir 1. insanlarda kalıcı bilincin oluşturulmasına yönelik çalışmaların yapılması, trafikte küçük hata yoktur projesi buna örnek bir çalışmadır. 2. ileri teknolojilerin trafik denetiminde kullanılmasının yaygınlaştırılması, böylece güçlü trafik denetimi sağlanır, trafik güvenliğine büyük katkı sağlar 3. birinci ve ikinci maddedeki konulara ilişkin yasal düzenlemeler yapılmasıdır.

Ahmet Erdem: “Öğrenci ve velilerde yol emniyeti alışkanlığı oluşturmayı hedefliyoruz”

Hayata geçirdiği sosyal yatırım programlarıyla toplumda değer yaratmayı ilke edindiklerini belirten Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, “Trafikte Küçük Hata Yoktur” projesiyle çocukları bilinçlendirme konusunda önemli bir adım attıklarını vurguladı; “Shell Türkiye olarak en büyük önceliklerimizden biri olan “yol emniyeti” konusuna odaklandığımız bu önemli etkinlikte sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. 97 yıldır ülkemizin kalkınmasının destekçisi olmaya, müşterilerimize, hissedarlarımıza ve ülkemize değer yaratmaya gayret ediyoruz. Sosyal sorumluluk ta tabii ki bu katkının bir parçası. Türkiye’deki operasyonlarımızda yılda 30 milyon kilometreye yakın yol katediyoruz ve 7,5 milyon saat çalışıyoruz. Tüm faaliyetlerimizi herhangi bir kazaya sebebiyet vermeden yapmayı hedefliyoruz ve buna “Hedef Sıfır” diyoruz. “Hedef Sıfır” vizyonuna ulaşmak amacıyla ölüm ve yaralanma gibi ciddi risk içeren kazaları önlemek için “12 Hayat Kurtaran Kuralımız” bulunuyor. Bugüne kadar Türkiye’de yol emniyeti konusunda düzenlediğimiz eğitimlerle son beş yılda 120 binden fazla kişiye ulaştık.” dedi. Erdem sözlerine şöyle devam etti: “Shell olarak trafik güvenliği konusundaki hassasiyetimizi bir adım daha ileriye taşıyarak, teknoloji partnerimiz Microsoft ile Shell Türkiye’nin pilot ülke olarak destek olduğu yapay zeka teknolojisi ile yol emniyetini birleştiren yeni bir uygulama üzerinde çalışıyoruz. Bu sayede teknolojiyi kullanarak yorgunluk kaynaklı kazaların tamamen önüne geçmeyi amaçlıyoruz.” Kazaların çoğunun insan hatasından kaynaklandığı için teknolojik gelişmelerin bir yere kadar etki edebildiğini vurgulayan Erdem, bu yüzden önemli olanın insana dokunmak ve trafik ile ilgili bilinçlendirmeyi erken yaşlarda yapabilmek olduğunu söyledi. Ahmet Erdem “Trafikte Küçük Hata Yoktur” programı ile çocukların trafik kurallarını tam anlamıyla bilen, uygulayan ve bu konuda sorumluluk alan bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu nedenle “Trafikte Küçük Hata Yoktur” programının bir parçası olmaktan çok büyük gurur duyuyoruz. Yol emniyetini her zaman her konunun üzerinde tutmalı, trafikteyken emniyetli davranmayı daima alışkanlık haline getirmeli ve kurallara uyarak her zaman çocuklarımıza örnek olmalıyız” dedi.

 

 


SPOR


GÜNDEM

Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Başkan Altay: “Konya için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”
Başkan Altay: "Hedefe doğru adımlarla ilerliyoruz"
Sakarya’da huzur dolu Ramazan akşamları

SON DAKİKA