Erzurum’da fidanlar toprakla buluştu


ERZURUM 11.11.2019 15:07:00 0
 Erzurum’da fidanlar toprakla buluştu

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen "Geleceğe Nefes" projesi kapsamında Erzurum’da 12 bin ağaç toprakla buluştu.

 

"Geleceğe Nefes" projesi dolayısıyla 81 ilde eş zamanlı ağaç dikimi yapıldı. Erzurum'da ki programa ise Erzurum Teknik Üniversitesi Yerleşkesi ev sahipliği yaptı. Buradaki programa Vali Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmur Uçar, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı.

 

Ülkemizin 78 milyon hektarlık alanıyla ekolojik akımdan zengin bir çeşitliliğe sahip olduğunu söyleyen Erzurum Orman Bölge Müdürü Oktay Ayatay; “Bu zenginlik içerisinde 23 milyona yakın orman varlığı ile tür ve kompozisyon olarak önemli bir yer tutmaktadır. Sanayileşmenin hız kazandığı ve günümüzde havanın, suyun, toprağın ve bunları oluşturduğu güzelliklerimizin korunması gün geçtikçe önemi artan bir konu olarak dünya gündeminde yer almaktadır. “Geleceğe nefes” seferberliğinde bölge müdürlüğümüz sorumluluk alanında yer alan Erzurum ilimiz de 18 noktada 139 bin fidan dikim programa karşılık 170 bin adet, Erzincan, Ağrı, Kars, Ardahan Ve Iğdır illerimizle beraber toplam 54 noktada 450 bin adet fidan dikimi programlanmış ancak 550-600 bin arası fidanı toprakla buluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

Programda konuşan Vali Okay Memiş, Erzurum'a en yakın zamanda en az 5 milyon fidan dikmeleri gerektiğini ifade ederek “ Cumhurbaşkanlığı himayesinde 81 ilde 11 milyon fidan dikimi yapılacak. Bugün Erzurum'da 12 bin fidan dikeceğiz ama bu yetmez. Zamanında Atatürk Üniversitesine dikilmiş şuan her taraf orman ne güzel faydalanıyoruz. Aynı şekilde Palandöken dağında seneler evvel dikilmiş ve tutmuş bu ağaçlar. Varlıklı bir anne babanın züğürt çocuğumu olalım? Yoksa yapılanlara yenilerini ekleyelim mi? Beyler bu işler oturmayla olmaz. Bu 12 bin fidan rakam değil. 5 sınıf ilçe kaymakamı iken Çankırı'nın Orta İlçesine orası şimdi orman oldu. Erzurum'a en az 5 milyon fidan dikmemiz lazım. Böyle 10 bin, 15 bin, 100 bin gibi rakamlar yeterli değiller” dedi.

Konuşmalardan sonra Vali Okay Memiş, protokol üyeleri ve katılımcılar daha önce hazırlanan alana fidanları tek tek dikti.


SPOR


GÜNDEM

Malatya Doğanşehir Belediyesi 'T.C.'lendi
Gemlik'te Başkan Deviren’den minik başkanlara Lunapark müjdesi
UCLG Başkanı Altay Latin Amerika belediyelerine seslendi
Başkan Aydın, makamının kapılarını halka açtı
İlk kitabını Başkan Zeyrek’e hediye etti

SON DAKİKA