Erzurum Sivil Toplum Platformu Basın Açıklaması

.


ERZURUM 6.02.2020 15:01:00 0
 Erzurum Sivil Toplum Platformu Basın Açıklaması

Türkiye’de gün geçmiyor ki; gerek giyim kuşamları, gerek inançları ve gerekse medeni hallerinden dolayı insanlar aşağılanıp, küçük düşürülmesin! Maalesef bunun son örneği, kültürel ve tarihsel derinliğinin yanı sıra, aynı zamanda bir medeniyet kenti olan İstanbul’da yaşandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli’nin; İSMEK’te çalışan başörtülü hanım kardeşlerimize yönelik olarak takındığı tutum ve sergilemiş olduğu çirkin tavır, insanlık onurunu ayaklar altına almakla kalmamış, toplum vicdanında derin yaralar da açmıştır.

İSMEK’te çalışan ve medeni halleri bekâr olan genç kızlar ve kadınlar için özel bir gece organize edilerek itfaiye çalışanlarıyla buluşturulması yönündeki aşağılık, ahlaksız ve çirkin teklifiyle Yeşim Meltem Şişli, bu davranışıyla sadece hanımların yüzünü değil, aynı zamanda toplumun yüzünü de kızartmış, ahlaki değerlerimizi adeta ayaklar altına almıştır.

Bilinçaltında başörtülü hanımlara karşı büyük bir kin ve nefret beslediği açıkça anlaşılan söz konusu İBB Genel Sekreter Yardımcısı, aşağılayıcı tavrını gözler önüne sermek için bununla da yetinmemiş; türbanlı kadınlara bir de, “siz şimdi kokuyorsunuzdur da” şeklinde hakarete bile rahmet okutacak bir ifade kullanmıştır.

Kendisine “Hanımefendi!” demekten bile imtina ettiğimiz Yeşim Meltem Şişli’nin, başörtülü kadınlarla alıp veremediğinin ne olduğuna dair bir fikrimiz yoktur ama kendisinin insanlıktan, ahlaktan, edep ve töreden nasibini almadığı apaçık ortadadır.

Milletimizin inanç ve ahlaki değerlerini alenen aşağılayan ve insanları inançlarından ötürü hor görüp, rencide ederek aynı zamanda suç da işleyen Yeşim Meltem Şişli’nin yaptığının yanına kâr kalmaması ve kendisine haddinin mutlaka bildirilmesi maişeri vicdanın en büyük beklentisidir.

Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) olarak; en başta İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, bu hayasızlığın hesabını söz konusu yöneticisinden sormasını istiyor, insanlıktan çok uzak yaklaşımlara sahip bu şahsın, İBB gibi bir kurumda halen daha yöneticilik sıfatıyla bulunuyor olmasının bile kadınlar için küçük düşürücü bir sebep olduğunu özellikle hatırlatıyoruz.

Ayrıca adalet mekanizmamızın da, insanlar arasında ayrımcılık yapan, inançlarından ötürü insanları aşağılayan, hakaret eden, küçük gören, toplumu kin ve nefrete sürüklemeye çalışan Yeşim Meltem Şişli’yi en ağır biçimde cezalandıracağına inanıyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


SPOR


GÜNDEM

Malatya Doğanşehir Belediyesi 'T.C.'lendi
Gemlik'te Başkan Deviren’den minik başkanlara Lunapark müjdesi
UCLG Başkanı Altay Latin Amerika belediyelerine seslendi
Başkan Aydın, makamının kapılarını halka açtı
İlk kitabını Başkan Zeyrek’e hediye etti

SON DAKİKA