7. KONYA BİLİM FESTİVALİ’NE 2 GÜN KALDI

‘Milli Teknoloji Hamlesi’ kapsamında Türkiye’de bilimin gelişmesi ve teknolojinin gençlerle tanışması noktasında önemli bir mihenk taşı olan Konya Bilim Festivali 4-5-6 Ekim’de başlıyor


TEKNOLOJİ 2.10.2019 16:07:00 0
7. KONYA BİLİM FESTİVALİ’NE 2 GÜN KALDI

‘Milli Teknoloji Hamlesi’ kapsamında Türkiye’de bilimin gelişmesi ve teknolojinin gençlerle tanışması noktasında önemli bir mihenk taşı olan Konya Bilim Festivali 4-5-6 Ekim’de başlıyor. Bu sene ‘Sen de yapabilirsin’ mottosuyla düzenlenen festival gençlere bilim ve teknoloji alanında ilham vermeyi amaçlıyor. Konya Büyükşehir Belediyesi & Konya Valiliği tarafından düzenlenen Konya Bilim Merkezi’nde 7. kez düzenlenecek olan festival bilim gösterileri, yarışmalar, simülatörler ve etkinliklere sahne olacak.

Bilime dokunma fırsatı sunan atölyeler

Festivale gelen her yaştan ziyaretçiye yönelik ilginç ve merak uyandıran 100’den fazla atölye çalışması yapılacak. Bilime dokunma fırsatını yakalayacağınız Artırılmış Gerçeklik, Model Uzay Mekiği, Elektronik Devre Kartı Yapımı, Mikroskopla Mikro Dünya ve 3 Boyutlu Kalemle Tasarım atölyeleri öne çıkıyor. Model Uçak, Da Vinci, Dedektiflik, Mekatronik, ED SOBEY BOT, Kahvenin Kimyası, Ahşap Tasarım, Hama Boncuğu ile Kodlama, Kâğıt Uçak, Küçülen Desenler, Seramik Nasıl Yapılır, Gezegenli Rüzgâr Gülü, Tekstil & Renk, Matematik 0-1, Fraktallarla Filografi, Kâğıt Yapım ile Fidan Dikme atölyelerine de mutlaka katılın.

Eğitici ve eğlendiren 19 farklı etkinlik

Robotik Kodlama, Borsa Eğitimi, 3 Boyutlu Yazıcılar, Nanoteknoloji, Biyoteknoloji, 360 Derece Selfie, Uçurtma Uçurma, Mühendislik ve Mimarlık, Trafik Eğitim Parkı, Cam Üfleme Sanatı, Büyük Labirent İçinde Yön Bulma, Konya Gıda Tarım Üniversitesi Bilim Otobüsü, Diş Muayene Tırı, Akıl Oyunları, Günlük Hayatın Bilimi, Arkeoloji Kazı Alanı, Astronomi Uzay, AFAD Deprem Simülasyon Tırı, Okul Öncesi ve Geleceğin Teknolojileriyle olmak üzere festivalde 19 farklı etkinlik düzenlenecek.

Atak Helikopteri & Bayraktar TB2 S/İHA da Konya Bilim Festivali’nde…

Konya Bilim Festivalinde Milli gururumuz Atak helikopteri ve TB2 S/İHA aracı da yer alacak. Ayrıca KTO Karatay Üniversitesi Pilotaj bölümünden de eğitim uçakları alanda yerini alacak.

Lazer Labirent Oyun Alanı’nda lazerlere takılmadan parkuru tamamlayanlara ve festivale bisikletiyle gelen katılımcılara da sürpriz hediyeler dağıtılacak.

150 bin ziyaretçi bekleniyor

Konya Valisi Cüneyt Orhan Toprak ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın 4 Ekim Cuma günü 11.00’da açılışını yapacağı festivale girişler ücretsiz. Bu sene 150 bin kişi hedefiyle yola çıkılan festivale geçen yıl 100 bin kişi katılmıştı.

Üç gün boyunca 10.00-18.00 saatlerinde açık olacak Konya Bilim Festivali’ne bu yıl da 7’den 70’e her yaştan ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.  Konya Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde düzenlenen festivalin paydaşları arasında Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığı, Tübitak, Aselsan, Roketsan, Baykar, Omron, Yeni Nesil Mühendislik Okulu, İmas, Habitat, Türk Kızılay, Selçuklu Yüksel Bahadır Bilim ve Sanat Merkezi, Bağcılar Belediyesi Bilgi Evi, Selected, Ebrar, Fimak, Tekbaş Un, AFAD, STANDART, BTM, Autodesk, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, Seka, Süper Bilim Dedektifleri, Kayseri Bilim Merkezi, Ertev, Orman Genel Müdürlüğü, Ben Maker, Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü, BİSTLAB, ER Metal, KTO Karatay Üniversitesi, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, Konya Ticaret Borsası, Konya Emniyet Müdürlüğü, NETCO, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, V!r-Mode ve Yeşilay yer alıyor.

 


SPOR


GÜNDEM

Malatya Doğanşehir Belediyesi 'T.C.'lendi
Gemlik'te Başkan Deviren’den minik başkanlara Lunapark müjdesi
UCLG Başkanı Altay Latin Amerika belediyelerine seslendi
Başkan Aydın, makamının kapılarını halka açtı
İlk kitabını Başkan Zeyrek’e hediye etti

SON DAKİKA