41. İSTANBUL MARATONUNDA ADIMLARINI ALS HASTALARI İÇİN ATTILAR

“Adım Adım Hayata Bağla” Sloganı ile ALS Hastaları için de 41. İstanbul Maratonu Halk Koşusunda koşuldu!


4.11.2019 16:31:00 0
41. İSTANBUL MARATONUNDA ADIMLARINI ALS HASTALARI İÇİN ATTILAR

ALS Hastalığına farkındalık yaratmak ve bu çok zor hastalıkla mücadele eden ALS Hastalarının yaşam kalitelerini artırmak için 41. İstanbul maratonunda ALS-MNH Derneği, Adım Adım'ın desteklediği sivil toplum kuruluşları (STK) arasındaki yerini aldı. Türkiye'de yaşayan ALS-MNH hastalarının tek derneği olan ALS-MNH Derneği, 2008’de yurt dışında ‘charity run’ olarak bilinen kolektif yardımseverlik koşusunu Türkiye’de tanıtmak ve yaygınlaştırmak için kurulan ilk sivil toplum oluşumu olan Adım Adım'ın üyeleri arasına katıldı.

“Adım Adım Hayata Bağla” projesi ile ALS hastası olan 300 hastanın yaşam kalitesiniyükseltmek amacıyla ALS-MNH Derneği adına Türkiye’nin önde gelen kurumları ve gönüllüleri ile 1.455 bağışçı koştu. Hastalar belli bir evreden sonra solunum cihazına bağlı olarak yaşamlarını sürdürürler. Solunum cihazının evlerde kesintisiz çalışmasının ön koşulu Jenaratör’dür. Hedef ise 300 kişinin jeneratör ihtiyacını sağlamak ve onları yaşatmak. 1 ALS hastasının jeneratör bedeli 2.500 TL'dir.

Bu anlamlı koşuda, Deniz taşımacılığının Türkiye’deki öncü ve yenilikçi kuruluşu Zihni Şirketler Grubu’nun yöneticileri ve çalışanları da maratonda ALS-MNH Derneği adına koştular.

Uzun yıllardır ALS-MNH derneğine ve hastalarına maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Zihni Şirketler Gurubu,ALS-MNH hastalığı ile yaşayan hasta ve ailelerinin yaşamını ALS-MNH Derneği ile birlikte değiştirmek için çabalıyor. Zihni Şirketler Gurubu’nun katkıları ile ALS-MNH Derneği adına750 bin TL bağış toplanması planlandı. Şimdiye kadar toplanan yardım miktarı ise 268.546 TL oldu.

41. İstanbul Maratonunda eski futbolcu ve ALS-MNH Derneği Başkanı İsmail Gökçek ile birlikte dernek üyeleri, futbol, iş ve sanat dünyasından da değerli isimler destek oldu.

 


SPOR


GÜNDEM

Maraton İzmir’de Kibiwot ve Tagel şampiyon
Doğal Yaşam Parkı, 23 Nisan’da ücretsiz olacak
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden 23 Nisan konseri
İzmir Maraton'da ödüller dağıtıldı
Konya'da KOSKİ'den teknoloji geçmişine yolculuk

SON DAKİKA