Van-Bahçesaray yolunda 3 bin rakımlı Karabet Geçidi'nde kar yağışı etkili oldu

Van-Bahçesaray yolunda 3 bin rakımlı Karabet Geçidi

Van'da yüksek kesimlerde başlayan kar yağışı, 3 bin rakımlı Karabet Geçidi'nde ulaşımı zorlaştırdı. Yoğun sis ve kar nedeniyle zor anlar yaşayan sürücüler için Karayolları ekipleri bölgeye sevk edildi.

Yüksek Rakımda Mevsimin İlk Zorluğu

Van'da dün merkezde etkili olan sağanak yağış, yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı. Van-Bahçesaray karayolu üzerinde bulunan 3 bin rakımlı Karabet Geçidi, mevsimin ilk ciddi karıyla karşılaştı.


Sürücüler İçin Zorlu Koşullar

Geçitte etkili olan kar ve yoğun sis nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Görüş mesafesinin düşmesi ve yol şartlarının ağırlaşması, ulaşımı olumsuz etkiledi.


Hızlı Müdahale ve Yerinde İnceleme

Kar yağışıyla birlikte Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri bölgeye sevk edilerek karla mücadele çalışmalarına başlandı. Bahçesaray Kaymakamı Harun Arslanargun, geçitteki çalışmaları yerinde incelemek için bölgeye giderek ekiplerle görüştü.



Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Alice Kunek ve Dangerfield en skorer isimler oldu
Kayseri Süper Amatör Küme’de 12. hafta tamamlandı
UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 6. hafta heyecanı
Elazığ'da Nesli Tehlikedeki Dağ Keçileri Sürü Halinde Görüntülendi
Kars'ta Kar Yağışı: Beyaz Örtü ve Yol Yardımı
Haberi Sesli Oku