Konya 2026'da hem İİT Gençlik Başkenti hem Avrupa Bisiklet Başkenti olacak

Konya 2026

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 2026 yılında şehrin hem İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Başkenti hem de Avrupa Bisiklet Başkenti olarak hareketli bir yıl geçireceğini açıkladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İslam İşbirliği Gençlik Forumu Yönetim Kurulu tarafından Konya’nın 2026 yılı İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gençlik Başkenti seçilmesinden büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Aynı zamanda 2026 Avrupa Bisiklet Başkenti unvanını da taşıyan Konya için 2026 yılının, hem spor ve bisiklet hem de gençlik alanında dolu dolu geçeceğini vurguladı.

Uluslararası Bir Takdir

Başkan Altay, Konya'nın bugüne kadar gençleri merkeze alan bir anlayışla hareket ettiğini belirtti. Gençlik meclisleri, merkezleri, kütüphaneler, bilim merkezi, spor tesisleri, kamplar, eğitim destekleri, Kapsül Teknoloji Platformu ve Sosyal İnovasyon Ajansı gibi pek çok örnek projeyi hayata geçirdiklerini kaydetti. Bu anlayışlarının uluslararası düzeyde takdir görmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Altay, katılımcı ve kapsayıcı belediyecilik anlayışlarına vurgu yaptı.

Konya'nın Ev Sahipliği

Konya’nın tarihi ve kültürel birikimi, Hz. Mevlana’nın evrensel hoşgörü mesajı ve misafirperverliği ile bu sürece en iyi şekilde ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını ifade eden Başkan Altay, seçilmenin şehir ve ülke için hayırlı olmasını diledi. Emek veren herkese teşekkürlerini iletti.

Hareketli Bir Yıl Bekleniyor

Başkan Altay, "Avrupa Bisiklet Başkenti ve İİT Gençlik Başkenti olan Konya’mızda 2026 yılı hem spor ve bisiklet alanında hem de gençlik alanında çok hareketli ve dolu dolu etkinliklerle geçecek" dedi. İki önemli unvanın aynı yıla denk gelmesi, şehri uluslararası arenada önemli bir odak noktası haline getirecek.

Gençlik Başkenti Programının Hedefi

2015 yılından bu yana her yıl bir İİT üyesi ülkenin şehrinin seçildiği İİT Gençlik Başkenti programı, gençler arasında dayanışmayı, kültürel etkileşimi ve ortak vizyonu güçlendirmeyi amaçlıyor. Program kapsamında seminerler, konferanslar, kültürel ve sanatsal etkinlikler ile sosyal faaliyetler düzenleniyor. Konya, 2026'da bu faaliyetlere ev sahipliği yaparak gençlik diplomasisine katkı sağlayacak.


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Erzincan'da Snowboard FIS European Cup başladı
Gaziantep'te Meralara Gölgelik ve Sıvat Desteği
Erzurum'da Keresteciler Sitesi'nde yangın: 1 ölü, 7 yaralı
Erzurum’da Keresteciler Sitesi’nde yangın: 1 ölü, 7 yaralı
Özgür Özel: Emekli artık zam değil, sandık istiyor
Haberi Sesli Oku