2022 KİA FORTE'NİN DETAYLARI BELLİ OLDU!

.


OTOMOTİV 11.10.2021 21:19:00 0
2022 KİA FORTE

Sedanlar ölmüyor, hala başarılı modeller var!


Sedan modellerinden çok SUV modelleriyle görünmeye başlayan Kia, sedan serilerini de bırakmış değil. Markanın sedan ailesine kattığı yeni model Kia Forte olarak karşımıza çıktı. Yepyeni bir yüz ve yepyeni teknik detaylarla öne çıkan araç, 4 farklı donanım seçeneğiyle beraber gelecek.
Serinin özellikleri neler ve tasarım yapısı nasıl merak edenler için detaylarına ineceğim. Bakalım nasıl bir araç tanıtılmış ve neler sunmuş?


2022 Kia Forte Nasıl Bir Otomobil?
Aslında global pazarda K3 serisi olarak da tanınan model, serinin 3.nesli olarak tanıtıldı. Tasarım yapısına baktığınız zaman, bir kere hem ön kısımda hem de arka kısımda yeni logonun geldiğini görüyoruz. Ön kısımda ince bir ızgara alanı kullanılmış ve uzun LED farlar ızgarayla birleşerek çok şık bir görüntü kazanılmasını sağlamış.
Arka kısımda da benzeri değişiklikler söz konusu. Arka kısımda tam boy bir stop lambası tasarımının kullanıldığını görüyoruz. İki kenara yerleştirilmiş olan stop lambaları, ortada ince bir çizgi şeklinde birleştirilmiş.

Standart modelinin yanında GT ve GT Line versiyonlarının da olduğu araçta, teknoloji kısmında da yeniliklerle karşımıza çıkacak. 10.25 inçlik bir multimedya ekranıyla güncellenen 2022 Kia Forte, Android Auto ve Apple CarPlay desteğini de sunacak. 
İç kısımda biraz daha iyi döşemelere de sahip olan serinin, motor kısmında ise yine iki ayrı seçenek barındıracağı da açıklandı.

3 versiyonda ; FE, LXS ve GT-Line modellerinde 147 beygir 178 NM tork değeri bulunan doğal emişli 2.0 litre 4 silindir motor bulunuyor.  Sürekli değişken şanzımanla sunulan bu motor seçeneği biraz daha güçsüz kalan motor seçeneği olarak karşımıza çıkıyor.

 İkinci seçenekte ise GT versiyonda kullanılan motor var. Bu motorda da 201 beygir güç ve 264 Nm tork değeri bulunmakta. 1.6 litrelik GDI 4 silindir motor 7 vitesli çift kavramalı otomatik şanzıman ya da 6 vitesli manuel şanzıman ile tercih edilebiliyor.
2022 Kia Forte için belli olan teknik detaylar bu durumda. Aracın fiyatı şimdilik duyurulmadı ama eski nesilden çok farklı olmayacağı duyumlar arasında. Unutmadan, şu an için serinin Kuzey Amerika bölgesi odağında tanıtıldığını da ekleyelim. Diğer bölgeler için satış durumu çok net değil.

Sizce ülkemizde satılacak olsaydı çok satabilecek modeller arasında olurmuydu?

Otomobil Medyam YouTube kanalımı ve instagram adresimi takip etmeyi unutmayın…

https://www.instagram.com/otomobilmedyam/

https://www.youtube.com/channel/UCUySAgbPsn1IXKSjKtcEwuw

Kenan Kutluer


SPOR


GÜNDEM

Malatya Doğanşehir Belediyesi 'T.C.'lendi
Gemlik'te Başkan Deviren’den minik başkanlara Lunapark müjdesi
UCLG Başkanı Altay Latin Amerika belediyelerine seslendi
Başkan Aydın, makamının kapılarını halka açtı
İlk kitabını Başkan Zeyrek’e hediye etti

SON DAKİKA