Güvenlik Teknolojileri Okulların Hizmetinde

Okulların açılmasıyla birlikte öğrenci ve okul güvenliğinin önemi tekrar gündemde yerini aldı. Güvenlikte bilgi lideri Securitas okul ve öğrenci güvenliğine dair önemli konulara dikkat çekiyor ve velileri ve okul yönetimlerini ortaya çıkabilecek riskler


TEKNOLOJİ 6.09.2019 11:24:51 0
Güvenlik Teknolojileri Okulların Hizmetinde

Teknolojinin hayatımıza girmesi okullarda da yeni nesil güvenlik sistemleri velilerin hizmetine sundu.. Securitas?ın Uzaktan İzleme Hizmeti ile  aileler  okul bahçesindeki kameraya bağlanarak çocuklarını izleyebiliyor, akıllı kameraların anında tespit ettiği  aylak aylak gezen adam ya da hareketsiz duran paket gibi olağanüstü durumlara anında müdahale edilebiliyor. Ayrıca kişisel takip cihazları ile aileler istedikleri zaman çocuklarının konum bilgisine ulaşabiliyorlar.

 

Akıllı yazılımlarla desteklenen okul çevresindeki kameralar herhangi bir suç olasılığına karşın caydırıcı olmanın da ötesine geçiyor. Okul sahasında yasak bir bölgeye  giren ya da çıkan birinin tespiti, unutulmuş bir paket, okul çevresinde  aylak aylak dolaşan bir adam, kalabalık grupların oluşması gibi durumları kameralarca   anında tespit ediliyor, alarm oluşturularak, okul güvenliğinin anında aksiyon alması sağlanıyor.

 

Kişisel takip cihazı ile çocukların nerede olduğu takip edilebiliyor. Okul araçlarında yer alan araç takip  sistemleri ile hız sınırı kontrolü, okula varış ve servis kalkış saatlerinin sms ile bildirilmesi, okul aracının içindeki kameraya uzaktan bağlanarak çocuklarını takip edebillme ve  araç içi görevlinin yakasındaki kamera ile çocuklara refakat edilme sürecini izlemek mümkün oluyor.

 

Okulları daha güvenli mekanlar haline getirerek huzurlu ve özgür bir eğitim ortamı yaratmanın önemine dikkat çeken Securitas, eğitim kurumlarına alarm izleme, fiziki güvenlik tedbirleri ve uzman güvenlik hizmetleri ile entegre çözümler sunuyor. Güvenlik sisteminin eğitim ve öğretimi olumsuz yönde etkileyecek düzeyde değil, tamamlayıcı yönde olmasına dikkat ediliyor. Okulların bulundukları konum, sosyal çevre, öğrenci profile ve çevre etkenler göz önünde bulundurularak ortaya çıkan risk analizlerinin ardından oluşturulan entegre güvenlik hizmetleri öğrenci ve velilileri rahatsız etmeyecek şekilde düzenleniyor.

  

Securitas Türkiye Güvenlik Süreçleri Kalite Koordinatörü Hüseyin Erim okullara sundukları güvenlik çözümlerini şöyle özetliyor: ?Her okulu bir proje gibi ele alıp, okula özel çözümler üretiyoruz. Süreci, doğru güvenlik görevlilerinin seçimi ile başlatıyoruz. Güvenlik görevlilerine verilen özel eğitimlerle oluşturulan güvenlik paketi birbirini tamamlayarak riskleri minimum indiriyoruz.  Okul servislerinin giriş-çıkış saatlerini, ebeveynlerle çocukların görüşme prosedürünü, okula girip çıkan özel araçlar prosedürlerini belirliyoruz. Herhangi bir risk unsuru ortaya çıktığında emniyet yetkilileriyle irtibata geçerek gerekli bilgilendirmeleri kendilerine yapıyoruz.? dedi. 

 

Son yıllarda kamera izleme sistemleriyle birlikte uzman güvenlik görevlilerinin önem kazandığına dikkat çeken  Erim ?Etkin ,fonksiyonel kamera ve alarm sistemleri, PDA cihaz uygulamalarının yanı sıra hizmet alanına özel eğitimler alan uzman güvenlik görevlileri ile oluşturulan entegre  güvenlik çözümleri, öğrencileri rahatsız etmeden, onlar için güvenli bir eğitim ortamı sağlıyor. Bilgi, insan ve teknolojinin bir araya getirildiği güvenlik çözümleri ile güvenli ortamlar oluşturuluyor. Uzaktan devriye hizmet, alarm sistemi, video doğrulama ve akıllı yazılımlarla bir verilen güvenlik hizmetleri anında müdahalenin ötesinde risk teşkil edebilecek bir olayın gerçekleşmesinin önüne geçiyor, olası tehditleri ortadan kaldırıyor.? dedi.

 

Telekomünikasyondan finansa, havacılıktan madenciliğe, enerji sektöründen endüstriyel tesislere kadar 21 segmente özel güvenlik çözümleri sunan Securitas Türkiye; 75 ilde, 11 Bölge Müdürlüğü?nde, 70 Şube Müdürlüğü ile, 3400 hizmet noktasında yaklaşık 20 bin çalışanı ile 1000?in üzerinde farklı projede hizmet vermektedir.  

 

 


SPOR


GÜNDEM

Başkan Altay: "Hedefe doğru adımlarla ilerliyoruz"
Sakarya’da huzur dolu Ramazan akşamları
Dereceye giren öğrencilerin ödülleri Başkan Büyükgöz’den
Kocaeli Büyükşehir, evsiz vatandaşlara kol kanat geriyor
Büyükşehirden Ünye’ye modern park

SON DAKİKA