Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi`nde tur atladı!

UEFA Avrupa Ligi Play-Off turu rövanş maçında Trabzonspor, Yunanistan temsilcisi AEK`ya 2-0 mağlup oldu. İlk maçı 3-1 kazanan bordo-mavililer gruplara kaldı.


SPOR 30.08.2019 10:21:16 0
Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi`nde tur atladı!

Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Yunanistan`ın AEK takımıyla karşılaşan bordo mavililer, Avrupa kupalarında 128. kez sahaya çıktı. AEK`in 2-0 üstünlüğü ile biten maçta tur atlayan taraf Trabzonspor oldu.

AEK 2 - 0 TRABZONSPOR

Maçtan Dakikalar (İlk yarı)

24. dakikada savunmada Ivanildo`nun hatasında topu kapan Livaja, kaleci Uğurcan`ın üstünden meşin yuvarlak ağlarla buluşturdu. 0-1
29. dakikada Obi Mikel`in ceza sahası içinde Mantalos`u düşürmesi sonucu hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Mantalos kaleci Uğurcan`ın sağından topu filelere gönderdi. 0-2
38. dakikada Sosa`nın pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Ekuban meşin yuvarlağı önüne aldı. Kaleye göndermek istediği topa kaleci Barkas müdahale ederek tehlikeyi önledi.
42. dakikada Mantalos`un sağ kanattan ortasında ceza sahası içinde topa iyi yükselen Vranjes`in kafa vuruşu Novak`a çarparak kornere çıktı.
45. dakikada Mantalos`un pasında topla birlikte ceza sahası içine giren Oliveria`nın vuruşunda top Uğurcan`dan döndü. Dönün topu savunma oyuncuları uzaklaştırdı.  

Maçtan Dakikalar (İkinci yarı)

47. dakikada Ekuban`ın pasında ceza sahası içinde topla buluşan Yusuf Sarı`nın vuruşunda kaleciden dönen meşin yuvarlağı savunma oyuncuları uzaklaştırdı.
59. dakikada Nwakaeme`nin pasında topla birlikte ceza sahası içine giren Sorloth`un vuruşunda meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.
73. dakikada Yusuf Sarı`nın pasında ceza sahası dışında topla buluşan Abdulkadir Parmak`ın şutunu kaleci Barkas güçlükle çeldi.
81.dakikada Nwakaeme`nin ceza sahası dışından vuruşunda kaleci Barkas meşin yuvarlağı kornere çıkardı.

Stat: Medical Park
Hakemler: Michael Oliver, Stuart Burt, Simon Bennett
Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Pereira, Ivanildo, Campi, Novak, Abdulkadir Parmak, Obi Mikel (Shorloth dk. 34), Abdülkadir Ömür (Yusuf Sarı dk. 44) (Doğan Eroğan dk. 83 ?), Sosa, Nwakaeme, Ekuban
Yedekler: Erce Kardeşler, Hüseyin Türkmen, Hosseini, Avdijaj
Teknik Direktör: Ünal Karaman
AEK: Barkas, Bekakis, Vranjes, Oikonomou (Verde dk. 88 ?), Lopes, Simoes, Chygrynskiy, Galanopoulos (Krsicic dk. 58), Livaja, Mantalos (Giakoumakis dk. 80 ?), Oliveira
Yedekler:Tsintotas, , Klonaridis, Svarnas, Paulinho
Teknik Direktör: Nikos Kostenoğlou
Goller: Livaja (dk. 24), Mantalos (dk. 29) (AEK)
Kırmızı kart: Lopes (dk. 90+2) (AEK)
Sarı kartlar: Chygrynskiy, Mantalos, Vranjes, Krsicic, Bakakis (AEK), Obi Mikel, Pereira, Yusuf Sarı (Trabzonspor)  

Kostenoglou: "Telafisi olmayan bir maçtı"

AEK Teknik Sorumlusu Nikos Kostenoglou, Trabzonspor maçının ardından yaptığı açıklamada turu geçeceklerine inandıklarını ama bunu başaramadıklarını söyledi.

Trabzonspor`u tebrik eden Kostenoglou, "İlk 60 dakikayı üstün oynadık. 2-0 dan sonra elimize geçen fırsatlardan yararlanamadık. Turu geçeceğimize inanıyordum ama olmadı" dedi.
Oyuncularının elinden geleni yaptığı belirten Kostenoglou, "Öyle bir müsabakadan çıktık ki telafisi yoktu. Sadece turu geçen taraf muvaffak oldu gruplara kaldı. Artık bundan sonra yapacak bir şey yok" diye konuştu.

Ünal Karaman: "Oyuncularımız ve ben payımıza düşeni aldık"

UEFA Avrupa Ligi Play-Off turu rövanşında Yunanistan temsilcisi AEK`ya 2-0 yenilmesine rağmen gruplara kalan Trabzonspor`da, Teknik Direktör Ünal Karaman, oyuncuların ve kendilerinin paylarına düşeni aldıklarını söyledi. 

Karaman,maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, iki ayaklı bir müsabaka oynadıklarını belirterek, "Birinci devre biz galip, ikinci devre de rakibimiz galip geldi. Gruplara kalacak skoru hak eden takım olarak oyuncularımı kutluyorum" dedi.

"İyi rakibe karşı oynadık" 

Bu işin zorluklarının bulunduğunu belirten Karaman, "Bunlar içerisinde dünkü toplantıda ifade ettiğim gibi nasıl orada kazanmışsak onların da gelip burada bizi yenme şansı vardı. İyi takım derken birçoğunuz farklı algılayabildi. İyi rakibe karşı oynadık. İlk yarı oyun kabul edebileceğimiz oyun değil. İkinci yarı oyuncuların mücadelesinden son derece memnunum. Turu getirecek sonuç aldıkları için tebrik ediyorum. Tribünleri dolduran taraftarlara da bizlere verdiği destek için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

"Biraz daha zamana ihtiyacımız var" 

Ünal Karaman, takımda rehavet olmayacağını 3-1 kazandıkları maçtan itibaren söylediklerini ifade ederek, "Geçen sene dar kadro ile çok iyi mücadele verdik. Geçen seneki kadrodan destek oyuncular haricinde iki oyuncu kaybettik. Diğer kalan grubumuzla o mücadeleyi yeni katılan arkadaşlarla vermeye gayret gösteriyoruz. Rehavet olarak görmememiz lazım. Rakip takımın teknik adam değişikliği, rakip takımın sistem değişikliğine dikkate almamız gerekiyor. Üçlü savunma ile oynadılar. Biz bunu müsabaka öncesinde de anladık, tedbirimiz aldık. Bazı oyuncular adaptasyonu sağlayamadı. İlk yarı kabul edilemez tarzla, şartlar ne olursa olsun oynadık. Fiziksel olarak, teknik taktiğin dışında psikolojik olarak hazırlanmazsanız, saha içinde duruşu göstermezseniz zorluk yaşayabilirsiniz. İlk yarı bunu yaşadık. İkinci yarı iyi mücadele ettik ama görünen o ki biraz daha zamana ihtiyacımız olacak" açıklamasında bulundu. 

"Her maçtan dersler çıkarıyoruz" 

Her maçtan dersler çıkardıklarını vurgulayan Karaman, "Geçen seneden beri çoğunlukla mücadele eden oyuncular var. Onlara çok işi düşecek. Onların katılımıyla bu sene mücadele içinde olacağız. Her takım yenilebilir, biz de mağlup olabiliriz, bunu yaşadık. Bunlar beklemediğimiz şeyler değil. Rakibin gücünü de yadsıyamayız. Hem oyuncular hem bizler kendi payımıza düşeni aldık" şeklinde konuştu. 

Abdülkadir Ömür sakatlandı 

Karşılaşmanın ilk yarısında sakatlanan Abdülkadir Ömür`ün durumu yarın netlik kazanacak. Sağ dizinden sakatlanan oyuncuyla ilgili teknik direktör Ünal Karaman, "Abdülkadir`in yarın yapılacak kontrolden sonra durumunu söyleyebiliriz. Şu an söyleyebileceğimiz bir şey yok" dedi. 

 


SPOR


GÜNDEM

Başkan Altay: "Hedefe doğru adımlarla ilerliyoruz"
Sakarya’da huzur dolu Ramazan akşamları
Dereceye giren öğrencilerin ödülleri Başkan Büyükgöz’den
Kocaeli Büyükşehir, evsiz vatandaşlara kol kanat geriyor
Büyükşehirden Ünye’ye modern park

SON DAKİKA