Merkez Bankası ihtiyat akçesine ilişkin değişiklik öngören teklif kabul edildi

Merkez Bankası ihtiyat akçesine ilişkin değişiklik öngören kanun teklifi TBMM Genel Kurulu`nda kabul edildi.


AK PARTİ 18.07.2019 10:13:38 0
Merkez Bankası ihtiyat akçesine ilişkin değişiklik öngören teklif kabul edildi

TBMM Genel Kurulu`nda Gelir Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmeleri düzenlendi. Görüşmeler sonucu kanun teklifi TBMM Genel Kurulu`nda kabul edildi.

Varlık Barışı 6 ay daha uzatılacak 

Kanun,Varlık Barışı süresini yıl sonuna kadar uzatıyor. Merkez Bankası Kanunu`nda değişiklik yapılarak son yılın karından ayrılan kısmı hariç olmak üzere ihtiyat akçesi Hazine`ye devretme imkanı veriyor. 

Merkez Bankası talepleri gerçek ve anlık olarak karşılanacak. Yurtdışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymetler 31 Aralık 2019 tarihine kadar getirilmesi halinde bu varlıklar serbestçe tasarruf edilebilecek. Sosyal Güvenlik Kanunu yurtdışında yaşayıp kesin dönüş yapanlar veya ölenler için değişiklikler öngörüyor. Yurtdışına çıkış harcı 50 TL`ye çıkarılacak.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dünya Bizi Okuyor Türkiyenin Araştırmacı Haber Sitesi Sesini değil sözünü yükselten internet haber gazetesi Güncel Politika Spor Magazin Kültür Sanat Hava durumu Bölge Asayiş medya dünyası Erzurum haberleri Erzurum siyaset Erzurum Yerel Erzurum spor ve diğer tüm kategorilerde Türkiye Erzurum güncel haber sunmak internet kullanıcısının tüm haberlere ulaşmasını kolaylaştırmak için oluşturulmuş genel kapsamlı bir haber portalıdır. http://www.ajansturkhaber.com

 


SPOR


GÜNDEM

Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Başkan Altay: “Konya için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”
Başkan Altay: "Hedefe doğru adımlarla ilerliyoruz"
Sakarya’da huzur dolu Ramazan akşamları
Dereceye giren öğrencilerin ödülleri Başkan Büyükgöz’den

SON DAKİKA