Egzoz dumana dikkat çekmek için pedal çevirdiler

Şanlıurfa?da ?Balıkları incitme bisikletten vazgeçme? projesi kapsamında motorlu taşıtların gürültü ve egzos dumanın zararlarına dikkat çekmek için pedal çevirdiler.


YEREL 21.04.2019 13:13:27 0
Egzoz dumana dikkat çekmek için pedal çevirdiler

Şanlıurfa`da ?Balıkları incitme bisikletten vazgeçme? projesi kapsamında motorlu taşıtların gürültü ve egzos dumanın zararlarına dikkat çekmek için pedal çevirdiler.

Gençlik ve Spor Bakanlığının Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında desteklediği Prof. Dr. Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen ?Balıkları İncitme Bisikletten Vazgeçme?  projesi kapsamında düzenlenecek 12 turun 10`uncusu gerçekleştirildi.

Sabah saatlerinde Rabia Meydanı`nda toplanan bisiklet topluluğu, yol güzergahı olarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi önünden, Demokrasi Caddesi ve Balıklıgöl`e kadar pedal çevirdi.

Bisiklet turu sonrası açıklama yapan Proje Koordinatörü Mustafa Özenoğlu, ?Şubat ayında başladığımız projemizde 9 turu geride bırakırken bugün onuncu turumuzu gerçekleştiriyoruz. Gençlerimizi bisiklet kullanmaya özendirmek amacıyla yaptığımız bu projeye öğrencilerimiz fazlasıyla sahip çıkmaktadır. Bisiklet kullanımının yaygınlaşması için yerel yönetimlerimizden destek beklemekteyiz. Motorlu araçla trafiğe çıkmak yerine ulaşım aracı olarak bisikleti kullanmalıyız. Bisikleti sadece spor olarak görmemeliyiz. Bisikleti bir ulaşım aracı olarak şehrimizin gündemine taşıyabilirsek eminim ki şehrimizin havası değişecektir. Projeye ?Balıkları incitme, bisikletten vazgeçme? ismini verirken kadim şehrimizin tarihi caddelerinin motorlu araç gürültüsüyle kirletilmemesi gerektiği noktasında bir farkındalık oluşturmak istedik. Şehirler bir medeniyetin yeryüzüne nakşedilmiş desenleridir. Yüzyıllar öncesinde kervanlar için yapılan at, deve ve binek hayvanlarının geçtiği tarihi caddelerimiz bugün motorlu araçların kullanımındadır. Tarih boyunca imar edilen, Peygamberler Şehri olan bu kutlu beldede tarihi şehir içerisinde kalan caddelerimizin, örneğin Sarayönü, Divanyolu caddelerinin hiç olmazsa haftada bir gün trafiğe kapatılarak bisiklet kullanımına tahsis edilmesi hususunda farkındalık oluşturmak nihai gayemizdir? diye konuştu.

 

 

Dünya Bizi Okuyor Türkiyenin Araştırmacı Haber Sitesi Sesini değil sözünü yükselten internet haber gazetesi Güncel Politika Spor Magazin Kültür Sanat Hava durumu Bölge Asayiş medya dünyası Erzurum haberleri Erzurum siyaset Erzurum Yerel Erzurum spor ve diğer tüm kategorilerde Türkiye Erzurum güncel haber sunmak internet kullanıcısının tüm haberlere ulaşmasını kolaylaştırmak için oluşturulmuş genel kapsamlı bir haber portalıdır. http://www.ajansturkhaber.com

 


SPOR


GÜNDEM

Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Başkan Altay: “Konya için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”
Başkan Altay: "Hedefe doğru adımlarla ilerliyoruz"
Sakarya’da huzur dolu Ramazan akşamları

SON DAKİKA