GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

870 bin kişilik seçim ordusu

870 bin kişi oyların sayım, döküm ve sisteme girilmesini sağlayacak. Yedi bin kişi ise seçim gecesi bilgisayar başında olacak.


GÜNDEM 17.03.2019 13:21:50 0
870 bin kişilik seçim ordusu

AK Parti; 31 Mart`ta yapılacak mahallî idareler seçimlerinde oy verme ve sonuçların sisteme girilmesi işleminin takip edilmesi için 870 bin kişilik bir ?seçim ordusu` kurdu. Seçim günü nasıl görev yapacaklarından, oy sayımı, tutanakların birleştirilmesi ve herhangi bir olumsuz duruma karşı itiraz mekanizmasının nasıl işleyeceğine kadar birçok alanda özel eğitimden geçirildi. Önümüzdeki haftadan itibaren de 118 koordinatör eşliğinde 870 bin kişilik seçim görevlileri illerinde ikinci bir eğitime tabi tutulacak.

AK Parti yönetimi mahallî seçim sonuçlarının alınması konusunda ?Sandık görevlileri`, ?Seçim kurulu` ve ?Sonuç Alım Sistemi` olmak üzere üç ayaklı bir sistem oluşturdu. Seçim günü ilk aşamada sandık görevlileri sabah 06.00`dan itibaren görevli oldukları oy verme yerlerinde olacak. Bu kapsamda, sandık görevlilerinin yanı sıra her okulun bir sorumlusu ve ayrıca kat sorumluları olacak. Sandık görevlileri okul sorumlusunun koordinasyonunda bir araya gelecek ve herhangi bir sebeple görev yerine gelmeyen veya varsa bir eksiklik genel merkezle temasa geçilecek. AK Parti, ikinci aşamada ise seçim kurulundaki parti temsilcilerine yönelik çalışma yaptı. Seçim kurullarında görev yapacak AK Parti`nin temsilcileri tek tek eğitimden geçirilerek, nasıl görev yapacaklarına dair bilinçlendirme çalışmasına tabi tutuldu.

SONUÇ ALIM SİSTEMİ
AK Parti`nin oluşturduğu Sonuç Alım Sistemi (SAS) ise de oy sayımının başlaması ile devreye girecek. Seçim sonuçları henüz karara bağlanmadan telefon veya mobil uygulama ile sonuçlar bu sisteme girilecek. Bu sistem iki ayaklı çalışacak. Oy verme yerlerinde görev yapanlar sayılan oyları girdikten sonra, sandık kurullarında görevli AK Parti`nin müşahitleri de sonuç tutanağını sisteme kaydedecek. Tüm bu işlemlerin yürütülmesi için seçim gecesi yedi bin görevli bilgisayar ekranı başında olacak. Daha sonra Yüksek Seçim Kurulunun sistemi ile bağlantılı bir şekilde bu sonuçlar karşılaştırılacak. AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz ?Bu sistem ile biz hemen durumu kontrol edip daha sandık sonuç tutanağına bağlanmadan hangi sandıkta sıkıntı var bakacağız. Mesela bizim aleyhimize olacak şekilde çok fazla geçersiz oy varsa anında itiraz etme şansını baştan yakalayacağız? dedi.

İSTANBUL`A ÖZEL EKİP
AK Parti`nin en fazla önem verdiği yer olan İstanbul için ise seçim gününe yönelik ayrı bir organizasyon yapılıyor. Bu kapsamda İstanbul için bir koordinatör atanacak ve bu koordinatöre bağlı bin 893 kişi seçim günü vazife yapacak.

 

 

 

 

 

 

Dünya Bizi Okuyor Türkiyenin Araştırmacı Haber Sitesi Sesini değil sözünü yükselten internet haber gazetesi Güncel Politika Spor Magazin Kültür Sanat Hava durumu Bölge Asayiş medya dünyası Erzurum haberleri Erzurum siyaset Erzurum Yerel Erzurum spor ve diğer tüm kategorilerde Türkiye Erzurum güncel haber sunmak internet kullanıcısının tüm haberlere ulaşmasını kolaylaştırmak için oluşturulmuş genel kapsamlı bir haber portalıdır. http://www.ajansturkhaber.com


SPOR


GÜNDEM

Malatya Doğanşehir Belediyesi 'T.C.'lendi
Gemlik'te Başkan Deviren’den minik başkanlara Lunapark müjdesi
UCLG Başkanı Altay Latin Amerika belediyelerine seslendi
Başkan Aydın, makamının kapılarını halka açtı
İlk kitabını Başkan Zeyrek’e hediye etti

SON DAKİKA