google-site-verification=8SKVZvCgNq15inzikTP1VfTBOYQ81urWn55KV6iqqtw
Van'ın Gevaş ilçesinde, Artos Dağı eteklerinde konumlanan Abalı Kayak Merkezi, günlerdir etkili olan yoğun kar yağışının ardından yeniden canlandı. Van'a 45 kilometre uzaklıktaki merkez, kar kalınlığının istenilen seviyeye ulaşmasıyla geç de olsa sezonu açtı.
2025-2026 eğitim öğretim yılı yarıyıl tatilinin ilk gününde, kayak merkezine gelen vatandaşlar pistlerde yoğunluk oluşturdu. Aralıksız yağan karın ardından beyaza bürünen merkeze kayak severler akın etti. Süphan Dağı ve Van Gölü manzarası eşliğinde kayak yapan vatandaşlar keyifli anlar yaşarken, aileleriyle gelen öğrenciler ve gençler tatili fırsata çevirerek karın tadını çıkardı.
İHA muhabirine konuşan kayaksever Diyar Keserci, Abalı Kayak Merkezi'ne geçmiş yıllarda da geldiğini belirtti. Geçtiğimiz yıl kar yağışının az olması nedeniyle pistin kısa süre hizmet verdiğini hatırlatan Keserci, "Bu sene beklediğimizin üzerinde bir kar yağışı oldu. Umarım bütün yıllar da böyle olur. Çünkü Van Gölü de bayağı geriye çekilmişti. İnşallah Van Gölü açısından iyi bir durum ortaya çıkar. Burada kaymak güzel, diğer pisti de açmış olsaydılar daha güzel olurdu" dedi.
Sadi Celp isimli bir diğer kayakçı ise arkadaşlarıyla beraber keyifli bir kayak yaptığını ifade ederek, "Burası çok güzel. Gelmek isteyen kayakseverlere mutlaka öneririm. Normalde ben de buraya ilk kez geldim. Benim için güzel ve keyifli bir deneyim oldu" diye konuştu.