google-site-verification=8SKVZvCgNq15inzikTP1VfTBOYQ81urWn55KV6iqqtw
Tarih: 02.02.2026 12:41

TYB İzmir'de Ertekin yeniden başkan seçildi

Facebook Twitter Linked-in

Yoğun Katılımla Gerçekleşen Genel Kurul

Türkiye Yazarlar Birliği İzmir Şubesi'nin Olağan Genel Kurulu, yoğun bir katılımla yapıldı. İzmir'in kültür, sanat ve edebiyat dünyasından birçok ismin bir araya geldiği toplantıda, mevcut başkan Abbas Levent Ertekin, üyelerin desteğiyle yeniden başkanlığa seçildi.

Saygı Duruşu ve Seçim Süreci

Genel kurul, TYB'nin kurucuları, vefat eden yöneticileri ve üyeleri ile aziz şehitler için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından seçimli gündeme geçildi. İki listenin yarıştığı kongrede Abbas Levent Ertekin ile Muhammet Tang, projelerini üyelerle paylaşarak hizmet yarışı içinde olduklarını ifade etti.

Oylama Sonuçları ve Yeni Dönem

Toplam 52 üyenin katıldığı oylama sonucunda Ertekin 15 oy alarak yeniden TYB İzmir Şube Başkanı olurken, Tang 10 oyda kaldı. Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından her iki aday da birlik ve beraberlik mesajları vererek, İzmir Şubesi'nin daha güçlü ve üretken bir yapıya kavuşması için birlikte çalışacaklarını dile getirdi.

Kültürel Miras ve Gelecek Hedefleri

Konuşmasında İzmir'in kültürel mirasına katkı sunmanın büyük bir sorumluluk olduğuna dikkat çeken Ertekin, 2009 yılından bu yana sürdürülen çalışmaların kurumsal bir birikim oluşturduğunu vurguladı. TYB İzmir Şubesi'nin akademi, bürokrasi ve yerel yönetimler nezdinde artan saygınlığına işaret eden Ertekin, önümüzdeki dönemde daha nitelikli ve kapsamlı kültürel projelere imza atacaklarını söyledi.

Hatıra Fotoğrafıyla Sona Erdi

Genel kurul, tebriklerin kabul edilmesi ve günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —