google-site-verification=8SKVZvCgNq15inzikTP1VfTBOYQ81urWn55KV6iqqtw
Tasfiye Süreçlerinde Yeni Düzenleme
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), tasfiye sürecine giren fonların portföylerinde yer alan varlıkların daha elverişli piyasa koşulları altında satılabilmesi hedefiyle kritik bir karara imza attı. Yapılan düzenleme kapsamında, tasfiye işlemleri için tanınan süre 3 aydan 6 aya çıkarılarak yatırımcılar ve fon yöneticileri için daha geniş bir hareket alanı oluşturuldu.
Kararın Temel Gerekçeleri ve Detayları
kaynaklarından edinilen bilgilere göre, SPK tarafından alınan 20 Eylül 2026 tarihli karar doğrultusunda tasfiye usul ve esaslarında süre değişikliğine gidildi. Bu değişikliğin temel amacı, tasfiye kapsamındaki fonların portföy yapılarını ve mevcut piyasa koşullarını gözeterek, varlıkların mümkün olduğunca en uygun şartlarda nakde çevrilmesine olanak tanımaktı.
\n\n
Esnek Süreç ve Uygulama Esasları
Kurul tarafından yapılan açıklamada, belirlenen 6 aylık sürenin tasfiye işlemlerinin mutlaka bu sürenin sonunda tamamlanacağı anlamına gelmediği vurgulandı. Mevcut koşulların uygun bulunması durumunda, tasfiye işlemlerinin çok daha erken bir tarihte sonuçlandırılması da mümkün görüldü. Bu kapsamda, 2026/61 sayılı Kurul Bülteni'nde yer alan diğer tasfiye usul ve esaslarında herhangi bir değişikliğe gidilmediği bildirilmiş oldu.