google-site-verification=8SKVZvCgNq15inzikTP1VfTBOYQ81urWn55KV6iqqtw
Tarih: 05.02.2026 15:19

Sakarya'nın K9 Köpekleri Afetlere Hazır

Facebook Twitter Linked-in

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin K9 Arama Kurtarma köpekleri, enkaz, sel ve kayıp vakalarında hayati rol oynamak üzere hazır bekliyor. 6 Şubat Asrın Felaketi'nin yıl dönümünde de eğitimlerini sürdüren ekip, olası afet anlarına karşı sürekli tatbikatlarla hazırlıklarını pekiştiriyor.

SAKARYA (İGFA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi K9 Arama Kurtarma Birimi, afet ve arama kurtarma operasyonlarına karşı hazır kıta olabilmek için zorlu görevlere ve tatbikatlara devam ediyor.

Geçmiş Acılar, Bugünün Motivasyonu

Tam 1 yıl önce 6 Şubat Asrın Felaketi'nde ve 27 yıl önce 17 Ağustos 1999'da yaşanan acıları bir daha yaşamamak için büyük gayret gösteren Büyükşehir, K9 köpeklerini en zor günler için hazırlıyor.

Gece Gündüz Demeden Eğitim

Arama kurtarma köpekleri ve eğitmenleri, enkaz, iz takip ve arama senaryolarına yönelik parkurlarda, farklı arazi ve hava koşullarında, zorlu şartlarda antrenmanlarını sürdürüyor.

Görevdeki Dört Pati: Reina, Ateş, Google ve Labrador

Grup Amiri Murat Akbaş ile eğitmenler İsrafil Yiğit ve Fatih Demir'in gözetiminde çalışan 4 aktif K9 köpeği bulunuyor. Belçika Malinois cinsi Reina (6 yaş) ve Ateş (2,5 yaş) ile yine aynı cinsten Google, enkaz aramada görev alırken, 3,5 yaşındaki Labrador ise canlı iz ve koku takipteki başarısıyla büyük umut vaat ediyor.

Her Gün Afet Varmış Gibi

En zorlu senaryolara hazırlanan K9 ekibi, olası bir afette canlara 'umut' ve 'nefes' olmak için temposunu hep yüksek tutuyor ve her güne olası bir afet yaşanacakmış gibi başlıyor.

Tecrübeli ve Sertifikalı Bir Ekip

Sertifikasyon süreçlerini tamamlamak için belirli programlar izleyen köpekler, Türkiye'nin en yetenekli arama kurtarma köpekleri arasında yer alıyor.

Geçmiş Başarılar

K9 ekibi, 19 Temmuz 2019'da Düzce Akçakoca'da, 30 Ekim 2020 İzmir depreminde Bayraklı'da ve 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depreminde günlerce çalışarak onlarca kişiyi umuda bağlamıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —