google-site-verification=8SKVZvCgNq15inzikTP1VfTBOYQ81urWn55KV6iqqtw
Muş'un Korkut ilçesinde bulunan Kazan rampasında etkili olan yoğun kar yağışı ve şiddetli buzlanma, ulaşımda ciddi aksamalara neden oldu. Zorlu hava koşulları, rampadaki trafik akışını durma noktasına getirdi.
Yolda mahsur kalan sürücülerin yaptığı ihbar üzerine, Muş İl Özel İdaresi ve jandarma ekipleri derhal harekete geçti. Ekipler, zorlu hava şartlarına rağmen hızla olay yerine intikal etti.
Bölgeye ulaşan ekipler, yoğun bir kar küreme ve tuzlama çalışması başlattı. Yürütülen koordineli operasyon sonucunda, rampada mahsur kalan yaklaşık 20 araç, bulundukları yerden güvenli bir şekilde çıkarıldı.
Kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından, Kazan rampası kontrollü olarak yeniden trafiğe açıldı. Yetkililer, sürücüleri olumsuz hava şartlarına karşı dikkatli olmaları, araçlarında mutlaka kış lastiği ve zincir bulundurmaları konusunda uyardı.