google-site-verification=8SKVZvCgNq15inzikTP1VfTBOYQ81urWn55KV6iqqtw
Menü Türkiye'nin Gündemi, Erzurum'un Sesi
Tarih: 21.09.2026 15:59
Muş'ta 15 Yıllık Kan Davası Barışla Sona Erdi

Muş'ta 15 Yıllık Kan Davası Barışla Sona Erdi

Facebook Twitter Linked-in

Yıllarca Süren Kan Davası Barışla Noktalandı

Muş iline bağlı Bulanık ilçesinde, yaklaşık 15 yıl öncesine kadar uzanan ve iki aile arasında büyük bir gerginliğe yol açan kan davası, gerçekleştirilen barış çalışmaları neticesinde son buldu. Yaşanan trajik olay, yaklaşık 15 yıl önce Kotanlı bölgesinde ikamet eden Kenan Yıldız'ın eşini öldürmesi üzerine yaşanmıştı. Bu cinayet neticesinde tutuklanan ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Yıldız ile hayatını kaybeden kadının Rüstemgedik beldesine mensup olan İlpars ailesi arasında ciddi bir husumet doğmuştu. Geçen yıllar içerisinde derinleşen bu gerginliği sonlandırmak amacıyla bölgenin kanaat önderleri ve ileri gelenleri tarafından yoğun bir çaba sarf edildi.

Barış Süreci ve Katılımcılar

On beş yıllık bu husumeti bitirmek amacıyla yürütülen barış sürecinde, Şeyh Faruk Kılınç kritik bir rol üstlendi. Yapılan girişimlerin olumlu sonuç vermesiyle birlikte, barışın mühürlenmesi için Bahçelievler Mahallesi'nde yer alan Hazreti İbrahim Camisi'nde özel bir program düzenlendi. Söz konusu program, Kur’an-ı Kerim tilaveti eşliğinde başlatıldı. Törenin içeriğinde Bulanık İlçe Müftüsü İbrahim Yaman, bölgedeki kanaat önderleri, mahalle ve köy muhtarları, her iki ailenin üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katılımı kaydedildi.

\n\n

Kardeşlik ve Birlik Vurgusu

Program çerçevesinde hitaplarda bulunan Bulanık İlçe Müftüsü İbrahim Yaman, İslam dininin kardeşlik, birlik ve beraberlik gibi değerlere verdiği büyük önemi vurguladı. Uzun yıllardır devam eden bu husumetin sona ermesinin kendisini mutlu ettiğini ifade eden Müftü Yaman, yaşanan barışın aslında temel bir kardeşlik meselesi olduğunu dile getirdi. Müftü, barışın özünün kardeşlikten geçtiğini belirterek konuşmasını tamamladı.

\n\n

El Sıkışarak Uzlaşılan Barış

Abdülmelik Camii İmamı Vahyettin Selvi'nin konuşmalarının ardından Şeyh Faruk Kılınç da söz alarak sürece katkı sundu. Konuşmaların tamamlanmasının ardından, Yıldız ve İlpars ailelerinin mensupları Kur’an-ı Kerim'in altında el sıkışarak, yaklaşık 15 yıldır devam eden husumeti resmen sonlandırdılar. Barış töreninde yapılan duaların ardından, her iki aileye ve programa katılım sağlayan tüm vatandaşlara barış yemeği ikram edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —