google-site-verification=8SKVZvCgNq15inzikTP1VfTBOYQ81urWn55KV6iqqtw
Tarih: 07.11.2025 11:36

Malazgirt'te ilk patates ekimi yüksek verimle sonuçlandı

Facebook Twitter Linked-in

Tarımda Umut Veren Başlangıç

Muş'un Malazgirt ilçesinde, ilk kez ekimi yapılan patates ürününden alınan yüksek verim üreticilerin yüzünü güldürdü.

Özenli Hasat Çalışmaları

Malazgirt ilçesine bağlı Hasanpaşa köyünde İbrahim Gezener tarafından yaklaşık 100 dönümlük arazide ekilen patatesler, Batman'dan gelen 20 kişilik işçi ekibi tarafından özenle hasat ediliyor.

Ziraat Odası'ndan Olumlu Değerlendirme

Hasat çalışmalarına katılan Malazgirt Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç, deneme amaçlı yapılan ekimin başarılı sonuçlar verdiğini belirterek, "Malazgirtli esnafımız İbrahim Gezener bu yıl kendi köyünde ilk defa patates ekimi yaptı. Yaklaşık 100 dönüm arazide çok güzel bir verim elde edildi. Bu yıl deneme amaçlı ekim yaptık ancak önümüzdeki yıl bu üretimi artırmayı hedefliyoruz. Ayrıca patatesin tarım havzasına alınması için Bakanlığımızla gerekli görüşmeleri yapacağız" dedi.

İşçilerin Çalışma Koşulları

Batman'dan gelen işçilerden Veysel Taşar ise bölgedeki çalışma şartlarına değinerek, "Malazgirt toprağı biraz ıslak olduğu için patates toplarken zorlanıyoruz ama ekmek mücadelesi için çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

Üreticinin Memnuniyeti

Patates üreticisi Emin Gezener ise bu yıl ilk kez patates ektiklerini belirterek, "Verim beklediğimizden çok daha iyi oldu. İnşallah önümüzdeki yıllarda üretimi daha da artıracağız" ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —