google-site-verification=8SKVZvCgNq15inzikTP1VfTBOYQ81urWn55KV6iqqtw
Menü Türkiye'nin Gündemi, Erzurum'un Sesi
Tarih: 21.09.2026 09:45
Malatya Hekimhan'da Üzüm Üreticileri Bolluk ve Yüksek Fiyatlarla Mutlu

Malatya Hekimhan'da Üzüm Üreticileri Bolluk ve Yüksek Fiyatlarla Mutlu

Facebook Twitter Linked-in

Hekimhan'da Bağcılık Üretimi Bereketli Bir Sezon Geçirdi

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde gerçekleştirilen üzüm hasadı, hem yüksek verim oranları hem de piyasadaki cazip satış fiyatları nedeniyle üreticiler arasında büyük bir memnuniyet yarattı. Bölgede üretilen kurutmalık üzüm çeşitleri kilogramı 600 liradan, taze olarak tüketilen yaş üzümler ise kilogramı 100 liradan alıcı buldu. Bu ekonomik tablo, yerel üreticilerin emeğinin karşılığını aldıklarını gösterdi.

Yılların Tecrübesi ve Bereketli Hasat

Hekimhan ilçesine bağlı Yeşilpınar Mahallesi'nde uzun yıllardır bağcılık faaliyetlerini sürdüren üreticiler, bu yılki rekolte miktarı ve piyasadaki yoğun talep karşısında memnuniyetlerini dile getirdiler. Geçtiğimiz yıl yaşanan zirai don olayları nedeniyle üretim miktarında düşüş yaşanırken, bu sezon hem ürün kalitesinin hem de miktarının en üst seviyede gerçekleştiği kaydedildi. Üreticiler, yetiştirdikleri ürünlerin piyasada çok kısa bir süre içerisinde tükendiğini ifade ederek bu yılki başarının önemine vurgu yaptılar.

Üreticinin Talepler ve Piyasa Durumu Üzerine Açıklamaları

Yeşilpınar Mahallesi içerisinde yaklaşık 120 ile 150 dönüm arasında bir alanda üretim gerçekleştiren Osman Yiğit, yaklaşık 15-20 yıldır bu işi büyük bir keyifle sürdürdüğünü belirtti. Yiğit, sözlerini şu şekilde detaylandırdı: "Bu yıl üzümlerimiz gerçekten çok güzel bir verimle yetişti. Kurutmalık üzümlerimizi 600 liradan, yaş üzümlerimizi ise 100 TL'den satışa sunduk. Şu an elimizde hiç ürün kalmadı çünkü talep inanılmaz derecede fazlaydı. Geçen sene zirai dondan dolayı bağımızda üzüm miktarı azdı, ancak bu yıl rekolte çok yüksek oldu ve talep de çok yoğun gerçekleşti. Bu sezon üzüm, üreticinin yüzünü gerçekten güldürdü."

Bölgeye Özgü Çeşitler ve Talep Gören Türler

Bölgede geniş bir ürün yelpazesine sahip olduklarını aktaran Osman Yiğit, üretimde çeşitliliğin önemine dikkat çekti. Yiğit, Kureyş, Şam, tanebi, banas kurusu ve köhnü gibi bölgeye özgü pek çok çeşit yetiştirdiklerini belirtti. Özellikle bu yıl tanebi ve siyah kurutmalık üzüm çeşitlerine olan ilginin çok yoğun olduğunu ifade eden Yiğit, ürünlerini değerinde satabildikleri için mutlu olduklarını sözlerine ekledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —