google-site-verification=8SKVZvCgNq15inzikTP1VfTBOYQ81urWn55KV6iqqtw
Tarih: 17.12.2025 17:00

Sarıkamış'ta Kristal Karlı Kayak Sezonu Başladı

Facebook Twitter Linked-in

Bembeyaz Pistler Misafirlerini Bekliyor

Kış turizminin göz bebeği, dünyaca ünlü "kristal kar" kalitesiyle tanınan Sarıkamış Kayak Merkezi'nde bulunan Sarıçam ormanları arasında uzanan bembeyaz pistler, sezonun ilk misafirlerini ağırlamaya başladı.

Kar Kalınlığı 60 Santimetreye Ulaştı

Son günlerde etkili olan kar yağışıyla birlikte pistlerdeki kar kalınlığı yer yer 60 santimetreye ulaşırken, sezon açılışına saatler kala kayakseverler gönüllerince kaymaya başladı.

Kayakseverlerden İlk Yorumlar

Sezona başladıklarını ifade eden kayaksever Nesim Gök, "Sezonu açtım, pist çok güzel, hava güzel, 60-20 santim kar var. Çok eğleniyoruz, umarım tüm kış böyle devam eder" dedi.

Türkiye'nin Kış Rotası Hazır

Öte yandan kayak sezonun açılmasıyla birlikte Sarıkamış, kristal karı ve eşsiz doğasıyla bu yıl da Türkiye'nin kış rotası olmaya hazır. Açılış öncesi pistlere çıkan kayakseverler güneşli havada gönüllerince kayarak eğlendi.

Resmi Açılış Bugün Yapılacak

Sarıkamış Kayak Merkezi'nin resmi açılışı ise bugün saat 17.00'de protokol üyelerinin katılımıyla yapılacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —